Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 3

kaczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No Romkol! Już zaczynaliśmy się martwić :) Ale ciekawie prawić zaczynasz...
Niedzielę też nastawiam się na pola, ale o sobocie można pogadać :) Byle pogoda dopisała...
Pozdr.
  • Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
ja bym się chętnie przyłączył
nie mam jeszcze wykrywki ale chętnie bym zobaczył co i jak
jestem z poznania

talgo@poczta.onet.pl
Napisano
Witam!
Ja jestem zadowolony jeżeli chodzi o dzień dzisiejszy,co prawda daleko mi jeszcze do najlepszych ale trening czyni mistrza jak to mówią;)no i gdybyście w następną niedzielę chcieli powtórzyć to też się piszę:)
Pozdr.281
Napisano
Jeżeli zbieralibyśmy dzisiaj odłamki, które wykopaliśmy, to z pewnością zarobilibyśmy na tym wypadzie :)
W każdym razie Miłostowo, to jedna wielka odłamkownia", która powstała tam zapewne poprzez intensywny ostrzał artyleryjski w 45r. , jak i powojenne wysadzanie amunicji(prawdopodobnie).
Terenu bym nie polecał, bo oprócz powyższego jest już mega zryty i zaśmiecony przez naszych gospodarnych krajanów (w końcu po co wywozić śmieci na wysypisko i za to płacić, skoro można jest wrzucić do okopów :| ).
Ech - dużo czasu jeszcze upłynie, zanim ludzie zaczną szanować środowisko i przestaną robić sobie z lasów, pól, łąk i każdego miejsca, gdzie akurat skończyło sie piwko, śmietnika :(
Napisano

Witam!

Oto efekt niedzielnego grzebania w ziemi skromnie, ale zawsze. Ojj granatami się tam chłopaki narzucały, że chej;D. Do tego wyszedł wór łuseczek od mosinka w ładnym stanie ( w takim jeszcze nie trafiłem;) i 1 grosz, z 1930 czyli totalny historyczny bełkocik. No, ale to jest to, co lubię. I mam pytanie czy mógłbym dostać się w grono użytkowników „Pyrki” bo nie o wszystkim wypada mi tu pisać ;] Kamdrum ostatnio rzeczywiście brakowało mi czasu na wszystko, ale teraz powoli zacznę katalogować łusinki. I pytanie do wszystkich jak często trafiacie łuski od mp-40? Bo mnie to szczęście spotkało 3 razy do tej pory. I nie wiem czy się śmiać czy płakać;]. Pozdrawiam!

Napisano
Lurgal, faktycznie bardzo mło 9x19 parabellum... Co do Pyrki" przeslij mi jeszcze raz swoje namiary na maila :) Z armii już wróciłeś???
A weekend calkiem przyzwoity, choć Sv jak zwykle wszystkich pobił, czego szczerze mu gratuluje!!!
Boratyniec 16xx (ale zupełnie do niczego), szeląg Augusta III Sasa, 48 einen thaler 1777, 1/2 grossus SAP 1768, 5 Pfeninng 1906, 10 Pfenning 1876, 5 Pfenning 1941, 3 szt. PRL (na kwote 26 groszy), 3 szt, współczesnych (na kwote 22 grosze) oraz śliczny naparstek... :)
Pozdr.
Napisano
Kamdrum a jak tam wasze weekendowe trafienia? Słyszałem że coś dla siebie znalazłeś?
Przy okazji, 281 przywiozł mi coś dla ciebie i my z Sv dołożyliśmy coś od siebie :)
Pozdr.
Napisano
To super :)

Wczoraj dość późno odebrałem wieczorne smsy, w każdym razie jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za łuseczki!

Swoją drogą ciekawe, jak długo jeszcze poznańskie ziemie będą oddawały tego typu pamiątki. Jak ktoś kiedyś pisał, pewnie za 10 lat na hasło Znalazłem łuskę" odpowiedź będzie brzmiała No co ty?? Jakim cudem??".

Wtedy trzeba będzie się przerzucić na polmosy, bo tych akurat nigdy nie zabraknie :D
Napisano
Jeżeli aura pozwoli (a niech spróbuje nie pozwolić), to na pewno będę chciał pokopać.
Ja jednak - dla odmiany :D - myślałem o wypadzie na łuski, a wiem, że w końcu chciałbyś pojechać gdzieś na monetki(twój minelabik też potrzebuje wyzwań).

Tak też zgadamy się jeszcze w piątek i zobaczymy co się kroi. Wtedy zdecydujesz z kim chciałbyś jechać :)

A co do MRU, to najlepiej by było zrobić dwudniówkę z noclegiem na dziko, ale kurcze zimnawo się robi :/
Napisano
Hmmmm... MRU, dawno tam nie byłem i nawet z chęcią do takowego wypadu bym się przyłączył :) mam jeszcze w planach rodzinną Piłę nawiedzić (oczywiście ze sprzętem) i nie wiem czy w ten week& czy następny?
Kamdrum co do noclegu, nie martw się za bardzo... jakiś czas temu nocowałem z ekipą w systemie, nie jest tak źle! ale śpiwór i ciepłe gacie" są absolutnie niezbędne :)
Pozdr.
Napisano
Mam pytanie czy ktoś wybiera sie na poszukiwania z piszczałką jutro lub w niedziele bo jakoś forum zamilkło PG jak będziesz jechał do Piły to ja jestem chętny oczywiście,
Kamdrum co z Tobą?
Napisano
Jutro monetki wyjazd ok. 9-tej o ile aura dopisze - mam 1 wolne miejsce w automobilu - jakby co sms.
Sv
Napisano
Jak tam chłopaki? Coś ciekawego? Mój weekendowy połów może nie rewelacyjny, ale zawsze coś: boratynka litewska 16xx (do niczego), boratynka koronna 16xx (do niczego), boratynka litewska 1666 (bardzo ładna), 1 Pfenning - 360 Einen Thaler 1860 (śliczny), 5 Pfenning 1875, 1 Pfenning 1900, 1 Pfenning 1901, 10 Pfenning 1907, 1 grosz 1932, 2xPRL (na kwote 2,50), 3 współczesne (na kwotę 0,15 gr), pierścionek, naparstek, guziki i łuski... :)
Pozdr.
Napisano

Witam!
Po małej korekcie sprzętu nareszcie mogę tu zajrzeć ;)
W moim przypadku niedzielny wypad był ciekawy mimo silnego wiatru.
Trafiło mi się w parku dokładnie 7,20 zł.współczesnych:)
a z pola wyszedł tylko 1 pfenning z 1942r.
Pozdr.281

Napisano
Ojej - przez Solara zapomniałem, że to już grzyby są w lesie:)
Wczoraj okazało się, że nie musiałem wracać tak szybko do chaty i po wciągnięciu obiadu skoczyłem z PG jeszcze na 2 godzinki.
Spotkałem 2 grosze 1928, 5 fenoli 1876 i wintera" z serii tarcz starogermańskich.
Napisano
A ja złapałem katar i nic po za tym,ale nie tracę nadziei kiedyś coś na pewno i mi sie trafi .Sv jak byś mógł to się przypominam o pomoc tego kolesia od explorera, PG ma mój numer to ci przekaże albo Kamdrum.
Kamdrum byłeś gdzieś w niedzielę?
Pozdrawiam wszyskich!
Napisano
Hej,

Grzybki fajne 281. Dobre miałeś haluny :D ?

Ben - napisz maila do Pg odnośnie konta na Pyrze. Tam można dokładniej omówić miejscówki i umawiać się na spotkanka.

Lurgal - jeśli możesz, to skrobnij coś do mnie w odpowiedzi na mojego ostatniego maila.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie