kamdrum Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 O kurde :O Dopiero teraz zauważyłem,że post 2 razy się wstawił. Przyznam szczerze, że zielonego pojęcia nie mam jak to się stało, ale na pewno nie była to wina wisienek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 A tak z innej bajki, to właśnie miałem następujący telefon:Dzień dobry. Dzwonię, bo wczoraj mój tato zmarł, a Wy wpisaliście w karcie upojenie alkoholowe. Chciałbym więc..."W tym miejscu przerwałem rozmówczyni i poinformowałem ją, że to pomyłka.Tak to jest pracować w branży spożywczo/IT ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 O - coś panowie zamilkliście...Kaczka - to kiedy wybieramy się na PCR lub Real Time PCR :)? Mnie wczoraj walnął kolejny Ixodes ricinus - tym razem w szyję. Był tak mały, że do końca nie wierzyłem, ze to właśnie to ścierwo...Zresztą nie bardzo nawet wiem jakim cudem się tam znalazł. Owszem - byłem na Cytadeli na trawce (w 6 chłopa na piwku :) ), ale siedziałem na dupie, a nie na głowie.A co u Was na tym polu :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 Bo to był ricinus komandos i zrobił desant z pticy.Kaczka dalej uziemiona (dodam że przez to coraz bardziej nerwowa, bo zboża z pól znikają... echhhhhhhh).A to PCR to cłe to ? ( czy Ty mnie obrażasz ? :-))jakieś szatańskie cłoś ?pdzr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 A to informacje o tym szatańskim cusiu :)Metody diagnostyki boreliozyPCR Metoda diagnostyczna charakteryzująca się wysoką czułością, oparta na specyficznym i wybiórczym powieleniu fragmentu DNA (materiał genetyczny) bakterii. Reakcja amplifikacji DNA umożliwia powielenie, a następnie uwidocznienie fragmentu DNA. Wynik pozytywny jest dowodem świadczącym o obecności bakterii we krwi. Zalety: wysoka czułość metody, wielokrotnie przewyższająca testy ELISA i WBwysoka powtarzalność oznaczeńniska cena badaniawynik pozytywny jest dowodem bezpośrednim na obecność bakterii we krwiWady: niewiele ośrodków w Polsce przeprowadza to badanieReal-Time PCRNajczulsza ze znanych obecnie metod diagnostycznych. Jest to modyfikacja PCR polegająca na zastosowaniu w reakcji amplifikacji również specyficnzych sond fluorescencyjnych, przez co czułość rakcji została wielokrotnie zwiększona. Obecnie nie dostępna na terenie Polski, choć zapewne w przyszłości stanie się standardem w diagnostyce(ponoć w Poznaniu jest w trakcie wprowdzania).To powinno naświetlić sprawę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Kaczka, ty żyjesz!!! Czyżbyś cały czas zanurzony w mapach siedział i remont się przedłużał? Ano z pól już znika wszystko, trzeba się ruszyć :) Wykombinuj tam jakiś dzionek na ukojenie nerwów :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 Żyje żyje, ale co to za życie !!!Niestety fachowcy do Irlandi ućkli i wszystko się wlecze. A i trochę czasu muszę z rodziną spędzić bo się denerwują.Chciałbym w ten weekend poskubać - dam znać i chętnie kogoś po drodze zabiorę.Może odwiedzę znajomego za Wałczem a z tamtąd do Bornego już tylko skok.A poza tym Wy już chyba wszystkie fanty wymietliście i trza będzie coraz dalej jeździć :-)).Kamil - co do PCuś tam to u nas gdzieś na starym rynku to robią. A wybieram się na pewno i to niebawem, bo ostatnio coś kiepsko się czuję. Moja Pani mówi że to starość (złośliwa bestia) ale to niemożliwe ;-).pozdrawiam i do zobaczenia w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Hehehe... To nie starość, to brak ruchu :)Kaczka do Bornego się wybierasz? Daj cynę kiedy, może się zgadamy? Romkol też by chciał, ale jeszcze do końca chyba nie wie :) Fajnie by było, gdyby nas więsza ekipa tam się rozbiła :)A co do weekendu chętnie się z tobą zabiorę na jakąś drobnicę :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Panowie, na Pyrce" kolega Kaczka zaproponował spotkanie na neutrealnym browarku :) Może Fort Colomb dziś lub jutro późniejszym popołudniem?No i może jakieś propozycje na weekend?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2007 Jeżeli browarek dzisiaj to ja trochę później ( ok 19) i nie za długo, a jutro chętniebym połaził tylko raczej krótko do 13-14. Dlatego proponuję trochę wcześniej się jutro spotkać i dlatego browarek dzisiaj to delikatnie co by jutro można było prowadzić autko.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Nie ma sprawy :) Ja się piszę dziś na 19, tylko napisz gdzie się spotykamy? Może jeszcze jacyś chętni się znajdą :)A co do jutra, to pogadamy na miejscu :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Jeżeli chodzi o piwko, to wybieram się dzisiaj do Lizzard Kinga na koncert zespołu, w którym kiedyś grałem - Bluff (wcześniej najprawdopodobniej nie będę mógł).Zaczyna się pewnie po 21:30, więc jeślibyście byli niedopici, to wpadajcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Trochę wody na nas spadło i do spotkanka niestety nie doszło :( Ale gdyby ktoś chciał jutro rano na jakąś drobnicę wyskoczyć, to może się odezwać GG 1482541 lub via sms :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 A w rejony Rogoźna i Obornik się nie zapuszczacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Jak najbardziej - wszak tam były najpiękniejsze nasze trafienia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 To dajcie znać na priva jeśli we wrześniu będziecie się tam zapuszczać, chętnie odkurzę swoją piszczałkę a samemu to jakoś nie chce mi się łazić po lasach a w Wielkopolsce nie znam żadnego kopacza. Bywam prawie co łykend. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Witamy! Nie ma sprawy Cromags... Rejony faktycznie ostatnio ulubione :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 I co tam panowie? Wybieracie się jutro popikać?Ja w sumie chętnie bym gdzieś wyskoczył, ale ostatnio zostawiłem w lesie saperke i gdy tygdzień później wróciłem w to samo miejsce, to już jej nie było :)Może to i dobrze, bo była wybitnie kijowa i teraz będę miał przynajmniej motywację, żeby kupić coś porządnego. Na alledrogo jest kilka fajnych w granicach 50zł. Czy możecie coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2007 W sprawie saperki to powiem tak:mam jedną składaną (na 3 części chyba bundes..) i tak sobie, ale ostatnio sprawiłem sobie łypatkę ogrodową (z drugiej ręki od kumpla, lekka i wytrzymała 5 lat gwarancji) kupiona w castoramie. Nie jest składana, trzonek ma długość około 70 cm, cześć robocza jest tej samej wielkości co przy saperce ALE kopie się LEPIEJ.Radzę przejechać się do sklepów ogrodniczych tam za tą samą cene co na all.. + koszty wys. można sprawić sobie więcej frajdy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2007 Moja to garden zielona ale np:http://www.allegro.pl/item223678673_fiskars_saperka_ergo_super_.htmlihttp://www.allegro.pl/item222691769_fiskars_lopatka_samochodowa.htmlihttp://www.allegro.pl/item224103163_fiskars_saperka_ergo_nowa_f_vat_.htmla moja na fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Dzięki Kaczko!To chyba faktycznie będzie lepsza opcja, bo swojej i tak nigdy nie składałem.Musiałbym tylko zmierzyć swój plecak, bo nie wiem, czy się do niego zmieści (pewnie tak, bo jest całkiem duży).No i trzeba by samemu ją wziąć do ręki i zobaczyć jak leży. Czas więc wybrac się nach Castorama.A jak się ma sprawa ewentualnego jutrzejszego wykopkowania(mam nadzieję, że kupię dzisiaj kopadełko)? Może Oborniki, Biedrusko :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Siemanko chłopaki :) Niestety z wami się nie wybiorę aż mi szkoda, ale do czwartku będę zgłębiał tajemnice Festung Schneidemuhl, potem zlot w Bornym :) Kaczka, mam nadzieję że przyjedziesz, Romkol już się zapowiadał!Jak wrócę to się pochwalę :) I oczywiście napiszę cos ciekawego na Pyrce" :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Witam!kamdrum-wczoraj mi wyszedł mauserek ćwiczebny nie zbity z kawałkiem czubka drewnianego lecz sama łuska jest lekko wygięta,czy chcesz go czy mogę wyrzucić?Ogólnie to wczoraj złom trafiłem:(Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Witam,N281- nawet jeżeli to jest ćwiczebniak, to ma jakiś ładunek prochowy w środku, więc lepiej się go pozbyć, żeby nie mieć potem kłopotów.Dlatego też nasza grupa zbiera tylko łuski (jeżeli w ogóle, bo niektórych nawet łuski nie interesują).A w ogóle jak tam plany na weekend? Ja niestety znowu pozbyłem się transportu, więc mogę co najwyżej liczyć na wspaniałomyślność któregoś z kolegów :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 No i co tam chłopcy - co tak ucichliście?Pg - wróciłeś już z wojaży? Jeżeli tak, to opowiadaj jak było!My z SV urządziliśmy sobie wczoraj 2 godzinny wypadzik i obaj wróciliśmy usatysfakcjonowani(chociaż satysfakcjonowaliśmy się w różnych miejscach :) ) Mnie przybyło do kolekcji prawie 30 łusek(większość bimetalowych, bo tych i polskich mosiężnych w Zielonce najwięcej) z trochę ponad 70 znalezionych, co jest dobrym wynikiem.Sv natomiast oczywiście czesnął 2 monetki(to jak z tymi brunszwickimi myśliwymi i owińskimi jeleniami?).A jak weekend u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.