pokemon Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Tytuł sam w sobie jest śmieszny. Gdybym chciał ponabijać się z osób przypadkowo czytających ten wątek, napisałbm tak: mówię wam jakie kokosy! Gdzie się nie ruszę to jakieś złoto albo depozyt! W ogóle żuciłem dotychczasową robotę i wyciągam 5 razy tyle co zarabiałem! itd. Mówiąc poważniej to oprócz adrenaliny, przygody itd. to niewiele z tego wynika. Trzeba poprostu lubić przygode i przyrodę. Trzeba być cierpliwym i upajać się każdym sygnałem swojego pi, bez względu na to czy to kopiejka czy tylko kapsel od butelki. Może ktoś powiedzieć że ja nie mam szczęścia ale inni mają, albo że się poprostu rozdrabniam i jestem poszukiwaczem malego formatu. OK. To załóżmy że poszukiwacz dużego formatu znalazł ten jakiś depozyt. I co? Już nie musi nic w życiu robić? No chyba że ten depozyt byłby aż tak duży, ale w to to akurat wątpię :)))Dlatego zapomnijcie o haśle praca zarobkowa z wykrywką" i niech zostanie hobby :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkoni Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 do wykrywki" trzeba jeszcze dopłacać".Za pieniadze na paliwo, za czas (który mozna spożytkować np. zarabiając na przysłowiowej budowie) na allegro taczkę monet mozna kupić...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Ja to traktuję jedynie jako hobby i przyjemność, rzadko są z tego pieniądze, czasem sprzeda się tylko jakiegoś grosika z 1930 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 4 peeleny za kg?hmm,to jeszcze trochę kulek od szrapneli i będę miał merca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bankakruka Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 sabikon46 mam pytanko jak sobie radzi twoja wykrywka na tych terenach po hutniczych przecież to teren całkowicie zaśmiecony pełno szlaki różnego rodzaju skrzepów metali ,grafitu ,krzemu i bóg wie co tam jeszcze , widziałem nieraz gości kopiących z chińskimi VLF z marnym skutkiem jedynie co zauważyłem to PI się w miarę z takim gruntem uporało a co do tych ilości wykopanych z tom wykrywkom to coś mi się nie chce wierzyć :)poz. bankakruka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Kto wie? Może parę lat temu można jeszcze było, dzisiaj już chyba pozamiatane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 ile stoi ołow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 znaczy sie ile dają na punkcie zlomu za ołow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Masz bana na google? :Dłów suchy, czysty - 2.14 PLNOłów tłusty - 1.86 PLNŚrednie ceny skupu netto, nie obejmują podatku VAT.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 u mnie w legnicy ołów 1zł/kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 zarobkowe poszukiwanie złomu kolorowego to zupełny margines marginesu.Natomiast rzeczywiście są ludzie zyjący z kopania staroci, głownie militarki.Czy mozna z tego wyzyć? Szukając dzień w dzień po 8 godzin zapewne da się zarobić na marne zycie.Spędzając dodatkowo wieczory w mądrych książkach może nawet czasem uda się trafić coś lepszego niż guziki wehrmachtu lub srebrną monetę w stanie -3.Ale żeby zająć się tym na dobre trzeba zainwestować w porządny wykrywacz, terenowy samochód, do tego nie zaszkodzi GPS i pare innych kosztownych gówien.Ale jak pogoda sie popsuje albo sąsiad podkabluje to kicha.Ogólnie zawód-poszukiwacz to marny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 ja jak powiedziałem ze chodze z wykrywką to myslałem ze peknie ze smiechu koles ma ze 30 lat ,przelał mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.