Skocz do zawartości

Sobotnie wykopki

iskra

Rekomendowane odpowiedzi

To znaczy że trzeba będzie uświadomić ludziom że swastyka to nie tylko nazizm. Bo zaczną posądzać wczesnośredniowiecznych Słowian o to że byli nazistami...
Po prostu - swastyka jak dla mnie wywołuje w ludziach zbyt jednoznaczne skojarzenia. Tylko jakoś nie mam pomysłu jak można to zmienić:-)

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Szanowni koledzy, swastyka to symbol, który jest znany ludzkości od 10 tys. lat!!! Naziści używali jej jako jedni z ostatnich, nielicząc współczesnych neonazistów i kolesi od długiego Romka (słynna impreza sprzed 2 lat).
Rozumiem, gdyby to byli neopoganie (MW), we wczesnych wierzeniach słowiańskich ten symbol był używany. Ale tacy przesadni katolicy i swastyka -ignorancja historyczna i kulturowa!!!

DO MODERATORA - proszę o wywalenie zdjęcia w którym jest namalowana swastytka.Chciałem żeby było śmiesznie a zrobiło się tragicznie .Tych którzy poczuli się urażeni PRZEPRASZAM , a tym którzy stanęli po mojej stronie serdecznie DZIĘKUJE .Dyskusja na temat swastyki była bardzo ekscytująca i porywająca , Wszystkich którzy wzieli udział u dyskusij pozdrawiam.Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie