Szwajcar Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 To znaczy że trzeba będzie uświadomić ludziom że swastyka to nie tylko nazizm. Bo zaczną posądzać wczesnośredniowiecznych Słowian o to że byli nazistami... Po prostu - swastyka jak dla mnie wywołuje w ludziach zbyt jednoznaczne skojarzenia. Tylko jakoś nie mam pomysłu jak można to zmienić:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1976 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Szanowni koledzy, swastyka to symbol, który jest znany ludzkości od 10 tys. lat!!! Naziści używali jej jako jedni z ostatnich, nielicząc współczesnych neonazistów i kolesi od długiego Romka (słynna impreza sprzed 2 lat).Rozumiem, gdyby to byli neopoganie (MW), we wczesnych wierzeniach słowiańskich ten symbol był używany. Ale tacy przesadni katolicy i swastyka -ignorancja historyczna i kulturowa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskra Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2007 DO MODERATORA - proszę o wywalenie zdjęcia w którym jest namalowana swastytka.Chciałem żeby było śmiesznie a zrobiło się tragicznie .Tych którzy poczuli się urażeni PRZEPRASZAM , a tym którzy stanęli po mojej stronie serdecznie DZIĘKUJE .Dyskusja na temat swastyki była bardzo ekscytująca i porywająca , Wszystkich którzy wzieli udział u dyskusij pozdrawiam.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Prawo jakie jest, takie jest i nic z nim nie zrobimy". Jak to nie, przeciez jest demokracja i chodzimy na wybory. Lud rzadzi. Szkoda ze tylko w teorii:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.