Cinek-333 Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Napisano 23 Czerwiec 2007 Garet Ace jest sprzętem dla początkujących poszukiwaczy.Wykrywacz jest lekki, prosty w obsłudze, posiada dosyć dobre zasięgi w ziemi piaszczystej wilgotnej. Sprzęt jest przeznaczony do poszukiwań metali kolorowych.Wykrywacz posiadałem pół roku po tym czasie stracił swoje parametry. Po prostu zaczęła siadać elektronika zaczął reagować na kamienie w 80% i tracił dyskryminacje.Sprzęt ten oddałłem do firmy proscan, która w ciągu 3 tygodni naprawiła ten sprzęt. Została wymieniona płyta główna z procesorem. Koledzy którzy używali tego sprzętu mieli podobne problemy. Wniosek z tego taki że wykrywacz jest kiepskiej jakości.
karpik Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 I po to zarejestrowałeś się, żeby nam to uświadomić?Każdy wykrywacz można zajechać, musi tylko być do tego odpowiedni użytkownik:)Pozdro.
necroskop Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Witam.Jeśli wymienili Ci płytke z procesorem to znaczy że dali ci nowy wykrywacz?Marek
Anarchista Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Mój od dwóch lat działa ciągle tak samo.Może to była jakaś felerna seria. Wina nawet nie musi być po stronie Garretta tylko producenta podzespołów elektronicznych.Chyba jest zbyt mało danych aby wyciągać wnioski, że wykrywacz jest kiepskiej jakości.
marmor Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Miałem 250-tke ponad rok - żadnych problemów, za to kupa monetek. Bardzo sympatyczny sprzęcik.
zielaa Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 ja mam 150tke 3 lata i działa świetnie kupiłem.Ale kupiłem kiedyś cewke 12.5cala i uchwyt sie ułamałjuż po 3 wyjściach do lasu nie polecam jej uchwyt jest dwa razy cieńszy od małej cewki nie ma szans aby długo wytrzymał pozdro
pokemon Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Cinek powiem tak: za mało danych jest aby powiedzieć gdzie tkwi błąd. Że wymienili płytę to nie dziwota, ale na ile to poprawiło sprawę już nie napisałeś. Przyczyna mogła być bardzo prozaiczna tj. od ustawień począwszy a od umiejętności i właściwości glebowych skończywszy. Piszę tak nie dlatego aby bronic producenta, tylko z własnego doświadczenia. Kupując ace też w głowie mnożyły mi się podejrzenia. Długo denerwowało mnie wbudzanie wykrywacza przy uderzeniu w kępę trawy itd. ale zmieniłem zdanie jak wyjąłem z matki Ziemi trochę moneciaków. Nawiasem mówiąc żużel, polmosy, kapsle po piwie itp. na wyświetlaczu pokazują się jako silver i nie jest to wina sprzętu, który oprócz rodzaju metalu reaguje również na kształt tj. np duża puszka po konserwie wyświetli nam się jako gold :-)
vaderian Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Mój Kanarek też jakoś sobie radzi. Choć faktycznie potrafi wzbudzać sie na kepach trawy, ale mając troche doświadczenia łatwo można go okiełznac i zrozumieć kiedy sygnał jest fałszywy"PozdrawiamVaderian Łódź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.