Skocz do zawartości

Niemcy kopią

Gość UNDERGROUND (AF)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kapowanie, donoszenie, itd chodzi o to by im jak najbardziej robotę utrudnić...
ps: zobaczycie co bedzie się działo jak znajdziemy się w Uni...(chodzi mi o takie sprawy- remonty itp.)
Napisano
to nie chodzi o Kapowanie ale jeśli wyciągają swoje pamiątki to ok ale jeśli wyciągającoś zrabowane w naszych muzeach to mimo wszystko jestem patriotą - i nie że mam cośdo niemców - jak polacy sprzedają wszystko za granicę też mnie wpienia
Napisano
A myslicie ze w UE to poszukiwacze sa noszeni na rekach?
Tez musza sie skrywac. No, chyba ze to jakas mafia z dojsciami". Ale to tak samo jak w Polsce.
Napisano
Znając podejście naszych władz do tego problemu główną przeszkodą w osiągnięciu czegokolwiek jest czas. Zanim ktoś kompetentny" zareaguje to chyba śnieg spadnie. A nawet gdyby się udało to i tak nic im nie mogą zrobić, bo to co ewentualnie znaleźli na pewno dobrze ukryli, konserwator musiałby cały czas nad nimi stać i patrzeć na ręce. Aby cokolwiek odzyskać trzeba ich zatrzymac na granicy i udowodnić próbę przemytu. Reasumując wszystkie poprzednie posty Niemcy zapewne śpiewają piosenkę, ktorą ostatnio słyszałem w autobusie z ust podpitej młodzieży(od razu przepraszam za jej poziom). Cytuję dosłownie: Policja tu, policja tam, policja h*** zrobi nam". Pod słowo policja można wstawić każdą inną nawę organu państwowego.
Napisano
jedno wyjscie
przylukac jak beda wyjezdzac postawic dobry koniak" celnikom i ladnie poprosic zeby ich przejrzeli problem w tym czyj koniak" bedzie leprzy?
Napisano
Co to sa za Niemcy ? Prywatni poszukiwacze czy wieksza firma. Jakis klub czy co ? Wiecej informacji prosze !
Napisano
Na logikę biorąc musi to być ktoś z kasą, ktoś kto to chował i wcale nie musi szukać, wynajął dentystę do kupna pałacu, firmę do pracy, może jakąś agencję ochrony z niemiec. Po prostu szybka realizacja wcześniej ustalonego planu.
Napisano
Rzeczywiście, nie mając jakichkolwiek dowodów, nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Ale na pewno warto nagłaśniać tego typu przypadki.

Paweł Spyder" Liszewski
Napisano
Jest 16.06 godz.22.00 . Znalezli cos? Jezeli informacja wzbudzila tyle emocji powinniscie warowac na miejscu i obserwowac ewentualny zaladunek znaleziska i informowac nas o tym.A tak przy okazji to co robicie z waszymi znaleziskami. Mysle ze sprzedajecie handlarzom na targach staroci i innym znawcom" ktorzy pchaja wasze skarby za Odrę.No ale to juz nie wasza sprawa.Wy jestescie w porzadku.
Napisano
I pewnie nic sie tak do konca nie wydarzylo.
Jakkolwiek, nadal pytanie zostaje otwarte: Co bedzie jak RP wejdzie do ZSRE (Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich) potocznie zwanym UE?
Miedzyczasie moze rzuce inny temat, troche jednak polaczony z powyzszym. Jak sie P.T. poszukiwacze zapatruja na szukanie przez nas tj obywateli RP po... wschodniej stronie granicy? Szczegolnie tam, gdzie byly staly nasze polskie jednostki wojskowe i troche sie zmagaly z sowietami w 1939? Mysle, ze warto by tam pogrzebac. Jakkowliek obecni tamtejsi wlasciciele t.j. Litwini, Bialorusini czy Ukraincy tez by na nas patrzyli jak my na owych kopiacych u nas Niemcow.
Oczywiscie, jesli wszystko bylo by: y the book", to nikt by nas nie ruszyl, a tylko na rosyjskojezycznych Forum opisywali by Polaczkow...

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Alez absolutnie sie zgadzam. Moze owi Niemcy" tez taka wziatkie" dali....
Zreszta nie w tym rzecz, problem jest postawiony i mozna by sie tym oficjalnie zajac. Moze p.t. dziennikarze z Odkrywca" poszukaja w unijnych dyrektywach czegos na temat poszukiwania metal detectorem...

Serdecznie pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Piszac unijnych mialem na mysli tych wyprodukowanych przez Bruksele". Przeciez z tego co wiem PL caly czas dyskutuje warunki Anschlussu" z ZSRE. Opieraja sie na wszelkich uchwalonych dokumentach prawnych Unii Europejskiej. Ba malo tego wlasnie pod wplywem dyrektyw unijnych PL zmiena wlasne prawo.
W tym duchu trzeba by zapytac czlonkow (odpowiedzialnej za rozmowy z urzednikami UE)komisji rzadowej, senackie czy sejmowej jak to ten caly ZSRE ma sie do poszukiwania wykrywaczem metali...

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
I nieźle bulimy do kasy Unijnej ;-). I tylko niewielka część tej kasy trafia do nas z powrotem.
Napisano
A tak sie ma jak w Polsce. Krzywo sie na to patrza, kryminalizuja, przewaznie zabraniaja a jak sie ktos o to zapyta to nie odpowiadaja i ignoruja cie. Tak jest w UE. Nic nowego.
Napisano
Co wy pieprzycie ze bulicie do kasy unijnej!!! UE i tak juz ciagnie za soba Hiszpanie, Irlandie, Portugalie.... itp. A teraz jeszcze te wszystkie darmozjady ze wschodu dojda, wlacznie z Polska!!!
Napisano
Wlasciwie to ten temat mozna polaczyc z tematem ostatnio tez popularnym na Forum - Kolekcjoner". Czemu wiec nie NAFTA??? Chodzi o to samo: kolekcjonowanie broni palnej jak i poszukiwanie z wykrywaczem w Unii Europejskiej.
Poki co PL jaka jest kazdy widzi. Po wejscu do ZSRE bedzie z powyzszymi sprawami jeszcze gorzej.
Dlatego moze szanowni P.T. uczestnicy Forum pomysla i zamiast do ZSRE wypowiedza sie na wejsciu do NAFTA? Z tamtad bylo by blizej do zezwolenia na bron palna, niekonecznie kolekcjonerska (czytaj zdeaktywowana)... [pod warunkiem, ze ktorys z polskich politykow postawi takie pytanie w polskim parlamencie i moze w ewenualnym referendum bedzie takie pytanie]

Pozdrawiam

Gandalf de Grey
Napisano
Oj bulimy, bulimy. A co do tamtych krajów, to trochę prawdy w tym jest.
Napisano
Każdy może rzucić hasło typu ktoś , gdzieś kopie" . Ja twierdzę, że eskimosi dostali się właśnie do koszar na Ludendorfie ! Panowie nauczcie sie weryfikować niektóre informacje ponieważ niestety połowa z nich już z samego założenia jest nieprawdziwa. O dowody nietrudno.
Napisano
Szanowni koledzy, nie bez powodu zamieściliśmy tą notatkę na forum 14.06. Informacja ta odniosła żądany skutek w sobotę i niedzielę, kiedy nie byliśmy wstanie zorganizować grupy i zjechać w tamte strony. Informacja jednak była prawdziwa, Niemcy kopią na terenie pałacu. Co do waszych głosów to prawdą jest że nasze organa są bezsilne. Interwencją w takich incydentach nie są zainteresowane spec służby, chyba że chodziło by np. o kilka kilogramów TNT, które to przypadkowo znalazło by się w rękach eksploratorów. Nie ma też podstaw prawnych do działania konserwator, co najwyżej może częściej doglądać plac budowy i przebieg remontu, ale nie zaczęto. Prawo własności jest święte, a przestępstwo- zamiar odkopania skarbu, nie do udowodnienia przy dobrej papudze. Dlatego nie możemy liczyć na współprace z tymi organami, a sprawy takie musimy brać w swoje ręce. Donosy na Niemców do CBŚ czy innych organów pozostawiamy donosicielom. Ponadto donos w tym wypadku nie daje nam żadnych konkretnych korzyści, a skarb w całości znajdzie się w rękach państwa, które i tak prędzej czy później go sprzeniewierzy. Jednocześnie rozumiem ciekawskich, jednak nie zobowiązałem się do dalszej informacji co do poszukiwań w Sichowie. Dalsze upublicznianie tych informacji nie jest nam potrzebne, a wręcz szkodliwe.
Napisano
Szanowni panowie. Wielokrotnie spotkalem sie z opinia, że osoby majace cos wspolnego z Undergroundem przedstawiaja się w swietle wielkich wszechwiedzacych poszukiwaczy skarbów ktorych dzialania okryte są wielką tajemnicą. Do niedawna uważałem inaczej, ale teraz niestety upewniłem się, że jednak tak jest. Koledzy.Niemcy mają prawo kopać jeśli mają na to odpowiedni papier, ale cel ich prac jaki podajecie jest delikatnie mówiąc nieprawdziwy. Podobnymi sprawami zajmuję się od kilkunastu lat. Sam brałem udział w wielu akcjach o charakterze eksploracyjnym.Wiem co i gdzie się dzieje. Nie wymyślajcie, że oni szukają tam obrazów bo nie jest to prawdą i nie mogło by być. Są na to dowody.W powyższym RE piszesz, że nie zobowiazales sie do dalszych informacji.... Nikt nie prosił o takie informacje. Jesli upublicznianie plotek" jest dla was szkodliwe (jak dalej czytam) to po prostu tego nie róbcie.
Pozdrawiam serdecznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie