stedke Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Witam kolegów!mam pytanie czy ktoryś z was ubiegal sie o pozwolenie na broń kolekcjonerską / pamiątkową - co do tej drugiej mogłby ktoś mi wyjaśnić o co z tym chodzi?Jeśli tak prosił bym o dokładne info na jakiej zasadzie jest przyznawane,kto się może o nie ubiegać itp.Dodam tylko że jestem członkiem PZŁ i posiadam pozwolenie na broń myśliwską, i nie ma szans zakupienia broni typowo wojskowej do okresu 1945r nie przerobionej na sztucer i jej zarejestrowania.gdyby ktoś mi podpowiedział był bym wdzięczny.THX i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tbg Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 mam cos takiego.pierwszy krok to napisz podanie do komendy woj i mosisz umotywowac podanie bedziesz mial wizyte dzielnicowego on wystawia opinie o tobie jesli ci odrzuca nie zalamuj sie pisz odwolanie do komendy glownej ja po wielu tygodni walk dostalem takie zezwolenie na kolekcjonowanie i posiadanie broni z okresu 1 i 2 ws tylko kazda sztuke trzeba zglaszac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 duzy jest koszt takiej procedury??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Wg mnie skórka nie warta wyprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Ja mam takie marzenie, że Tbg ma rację.Ale ylko kazda sztuke trzeba zglaszac":)?Kupujesz nie zarejestrowaną broń w Polsce- przestępstwo.Z zagranicy, jeszcze gorzej.Broń wykopana- bez szans.O jakiej broni z I,II wojny piszesz???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Tj. zapraszasz dzielnicowego i pokazujesz broń, którą ma zatwierdzić:), czy prosisz policję o sprowadzenie mausera?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 a co będzie jak wyrobił bym se pozwolenie na broń ?? było by łatwiej bo jak tak to postaram sie o to ,w mojej rodzinie mają pozwolenia na broń myśliwską i automatyczną ale to z racji wykonywanego zawodu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.