sly_23 Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 Proszę o pomoc w ID posążka znalazłem go na polu gdzie stały kiedyś wojska polskie XVIII w. jak i moze to też być rosja, wysokość 27 mm
kuba321 Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Znalazłem podobnego. W moim poście kol. POKEMON napisał - Ta figureczka to Święty Antoni (współczesne dewocjonalium). Brakuje do niego jeszcze specjalnej zamykanej trumienki. - z tego co widze chyba Twój trafił si e z owa trumienką :)...CirrusCX
Louis Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Witam, tak, to jest św. Antoni. Zastanawia mnie tylko opakowanie. Nie wygląda na współczesne. Tak jak koledzy napisali, współcześnie figurki te pakowano w rumienki" z transparentnego tworzywa. No i jest jakby dokładniej odlany niż te współczesne z odpustu. Pozdrawiam
pokemon Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Tak jest. Potwierdzam. Ta figurka ma swoją trumienkę, bo jest stara. Okres napisał założyciel tematu :-)
Pytanie
sly_23
Proszę o pomoc w ID posążka znalazłem go na polu gdzie stały kiedyś wojska polskie XVIII w. jak i moze to też być rosja, wysokość 27 mm
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.