banan20 Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 Łaże z X70 od jakiegis kilku miechów, z niezłymi wynikami. Nie użwyłem jeszcze nigdy do poszukiwań trybu Prospecting. Chciałbym go uzyć do poszukiwań monet w miejscach juz przetrzebionych, podobno zasięgi rosną i zassysa sie fajne fanty. Prosze o uwagi i potrzebne informacje abym mogł wykorzystać ten tryb w 100 % w poszukiwaniu drobnicy. Na jki numerek mam ustawic tryb IM żeby najprzyjemnij i najskuteczniej sie szukało.
krtek Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Sprawdź na nie przeszukanym terenie dwie opcje.Zaznacz je.Następnie wykop te które dawały różne sygnały i będzesz wiedział co jest dla Ciebie lepsze.
karpik Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Mówi się, że to tryb na militaria", ja mam inne zdanie.IM na 13 i powolne zamiatanie, żeby usłyszeć nawet lekkie podwyższenie się sygnału. Nawet nie czuje kiedy mi się rymuje;)Pozdro.
karpik Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Proszę mi tu nie Panować;)Wyniki- kiedyś znalazłem łuskę;)Serio, to rzadko tak chodzę bo zajmuje mi to za dużo czasu(trzeba się wsłuchać i wybrać" te ciche sygnały)i tylko wtedy gdy mam pewność, że coś jest głębiej. Zasięg zwiększa się o 2-3cm, ale czasami to wystarcza.Pozdro.
banan20 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 Wydaje mi się że zwiększa troszke bardziej głebokość niz tylko 2-3 cm. Bylem na takiej łaczce ktorą przechodzilem juz 7 razy i z ktorej ogolnie wyrwalem 15 monet, na prospectingu wyssałem jeszcze 3 moneciaki.....
banan20 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 Czy tryb Iron Mask ustawiony na 20 będzie odpowiedni ???
wulfgar Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 IM na 20? czy aby nie powinno to być możliwie nisko ustawione np 4-5?
banan20 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 mi chodzi zeby IM byl ustawiony na 20 bo szukam tylko monetek a nie żelastwa.........ale ja sie narazie nei znam....wiec prosze o porady
banan20 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 Czy ma ktoś jeszcze jakies doswiadczenia co do trybu propescting w XTerce70 ???
Pablo02 Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami dot. używania Iron Mask? Temat bardzo ciekawy, a postów niewiele.
warszawka69 Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 a o czym tu pisać? włącz prospecting, rzuć na glebę kawałek żelastwa wielkości którą chcesz wyciąć i wklikaj odpowiednią wartość dyskryminacji.Z doświadczenia wiem, że już od 2-3 wycina żelazne kule z hakownicy...Możesz rzucić też boratynkę i sprawdzić jak zmieniają się zasięgi w zależności od ustawionej dyskryminacji...Wszystko jest opisane w instrukcji.
rozi Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Sory ze troche nie na temat ale.. W wątku obok pytałem o wykrywacz dobry na monety i drobnice.. Czy naprawde x-t70 tak dobrze się spisuje do w/w celów?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.