FalkenBurg Napisano 27 Maj 2007 Autor Napisano 27 Maj 2007 Wyszedłem w teren wychodziły łuseczki po 20/25 cm i inne kolorki ale jak wróciłem do domu to zastanawiało mnie czemu nic nie znalazłem nic żelaznego ?? biorę zardzewia ły granat jajko na glebę i nie wykrywa go troszkę tylko kontem cewki 0_o to biorę zamek od mauzera praktycznie nie widzi go (testy w powietrzu robiłem ).Proszę o szybkie odpowiedzi co mogło sie stać (dziwne troche że na nie na żelazo )
axelxxl Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Po prostu ten typ tak ma. Albo krecisz na zero dyskryminacje i wyje na wszystko albo krecisz dyskryminacja do gory i lapie tylko kolor i duze zelazo ale bez wielkich oczekiwan. Kup sobie jakis zachodni, markowy sprzet i problemy sie skoncza.pozdrawiam
beaviso Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Nie zgadzam się. Dyskryminacja w moim Rutusie First Plus nie jest aż tak silna, aby wycinać każde żelastwo. Rzekłbym, że jest w sam raz jeżeli chodzi o wielkość eliminowanych przedmiotów. W porównaniu do Tesoro Cibola, RF+ ma mniej ygorystyczną" dyskryminację. Poza tym można ją ładnie i płynnie dozować. Spróbuj na innych przedmiotach, może w ogóle jest coś nie tak?Zapewne stosujesz zbyt wysoką dyskrymę. Zapewniam Cię, że wiele sprzętów dyskryminuje jeszcze silniej.M.
FalkenBurg Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 Pokrętło było poluzowane i było ustawione na 2 kresce a w rzeczywistości dyskryminacjia na maxa była :)
Igomas Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Jesli chcesz kopac i wieksze zelazo, i kolorek, to najlepsza jest 5 kreska dyskriminacji. PozdrawiamIgomas
beaviso Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 No i widzisz, miałem rację. A p. Axelxxl" chrzani o kupnie markowego" sprzętu i o tym, że en typ tak ma", eeeeh.
axelxxl Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Zapomniałem że wytykanie wad sprzętu wybranych firm jest na tym forum zabronione. Dajcie mi najlepiej żółtą kartke. A p.Beaviso jak kiedyś pozbedzie sie swojego rutusa to też odkryje jego wcześniej niezauważalne wady. Każdy swojego konia chwali.Pozdrawiam
beaviso Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Sorry p. Axelxxl, ale ktokolwiek przeczyta ze zrozumieniem ten wątek, to zobaczy, że nieco się Pan wyrwał z tym en typ tak ma". Jak widać wcale tak nie ma... Tak trudno przyznać się do własnego błędu? Zaś co do mojego zadowolenia ze sprzętu - to inna sprawa, z chęcią zmienię na inny, wiem już nawet na jaki. Teraz nie mam na to pieniędzy, ani palącej potrzeby.
majros Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Witam. Pozwolicie koledzy że się wtrące, intuicyjnie sądze że kolega Beaviso myśli o zmianie rutusa firsta plusa na jakiś model tesoro. Skąd się domyślam? sam tak zrobiłem. Epokowej różnicy nie odczułem, natomiast jakosciowej w użytkowaniu sprzetu jak najbardzeiej. Kiedyś chyba własnie kol. beaviso pisał że rutusy firsty są fartowne, potwierdzam swoje najlepsze trafienia miałem rutusem f+. Czy fartownośc można przypisać tylko szczesciu i miejscówce wątpie, po prostu to kawał dobrego sprzetu. Nadal mam rutusa zostawiłen go sobie na las. Pozdrawiam.
axelxxl Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Mialem okazje sprobowac machania slawetnym rutusem (first plus) i doznania niestety nie za szczegolne. Zapewne duze znaczenie mialo niewielkie doswiadczenie z mojej strony ale jezeli jakosc sprzetu mierzy sie iloscia pokretel i pypciow to rutus na pewno godny jest polecenia. Rowniez kolega ktorego zabieralem do kopania uznal ze to kicha a przedstawilem rutusa w samych superlatywach, na podstawie poszczegolnych wypowiedzi zaciagnietych na tym forum. Jego wielka zaleta bylo to ze sie szybko sprzedal. Moze faktem jest ze w czystym terenie spelnialby swoje zadanie. Ale w czystym terenie to i jablem mozna machac i kopac kazdy sygnali tez bedzie ok. Moim skromnym zdaniem rutus a w kazdym badz razie jego pierwsze modele sa mocno przereklamowane. Ale oczywiscie to tylko moja opinia z ktora niewielu sie zgodzi.PozdrawiamPozdrawiam
majros Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Witam. Miło mi się z kolegą nie zgodzić. Nie jestem forumowym talibem,i szanuje twoją opinie.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.