Skocz do zawartości

ZATOPIONY I JUż WYCIąGNIęTY.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, pamiętacie temat działa samobieżnego zatopionego, który poruszałem w 2006 roku. Właśnie dziś panowie z latebry wyciągnęli sprzęt na Półwyspie helskim w Juracie. Sprzętem okazał się niszczyciel czołgów nazwa chyba chenszel. Jest w super stanie, pancerz prawie cały, armata z zamkiem i jażmem, silnik z jednej strony gąsiennica na kołach, z drugiej zerwana ale też jest. Jednym słowem cudo. Była super profesjonalna akcja i po paru godzinach wyjechał z wody chenszel w całej okazałości z piękną armatą z jażmem. Na pewno za pare dni będzie o tym głośno i jakieś zdjęcia się znajdą, pozdrawiam tych, którzy nie wierzyli, sprzęt będzie w gdyni w muzeum motoryzacji odnawiany. Dziękuję LATEBRZE za zaufanie i profesjonalne podejście do tematu, takie okazy trafiają się bardzo rzadko.

Byłem w wojsku na Półwyspie Helskim. A dokładnie 43 batalion saperów w Hel-Borze. Czesto chodzilismy do Juraty i przy brzegu faktycznie jakies metalowe czesci wystawały... Ciekawe czy to to o czym piszesz?? Podczas mojej służby wyciągnelismy wraki 2 torped właśnie z okolic Juraty.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie