zipo44 Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 Witam wszystkich, pamiętacie temat działa samobieżnego zatopionego, który poruszałem w 2006 roku. Właśnie dziś panowie z latebry wyciągnęli sprzęt na Półwyspie helskim w Juracie. Sprzętem okazał się niszczyciel czołgów nazwa chyba chenszel. Jest w super stanie, pancerz prawie cały, armata z zamkiem i jażmem, silnik z jednej strony gąsiennica na kołach, z drugiej zerwana ale też jest. Jednym słowem cudo. Była super profesjonalna akcja i po paru godzinach wyjechał z wody chenszel w całej okazałości z piękną armatą z jażmem. Na pewno za pare dni będzie o tym głośno i jakieś zdjęcia się znajdą, pozdrawiam tych, którzy nie wierzyli, sprzęt będzie w gdyni w muzeum motoryzacji odnawiany. Dziękuję LATEBRZE za zaufanie i profesjonalne podejście do tematu, takie okazy trafiają się bardzo rzadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 Chyba Hetzer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 Wrak zwie się Hetzer, a wątek o nim jest na Forum Głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipo44 Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 Zgadza hetzer, pisałem ze słuchu ponieważ nie znam dokładnie tej orginalnej nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Byłem w wojsku na Półwyspie Helskim. A dokładnie 43 batalion saperów w Hel-Borze. Czesto chodzilismy do Juraty i przy brzegu faktycznie jakies metalowe czesci wystawały... Ciekawe czy to to o czym piszesz?? Podczas mojej służby wyciągnelismy wraki 2 torped właśnie z okolic Juraty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipo44 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Dokładnie tam, na wysokości WDW Delfin, o torpedach słyszałem od kolegi, którego ojciec służył w WOP-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarnik Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 chenszel... bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darcos Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Super sprawa, oby tylko jak najszybciej go wyremontowali i udostępnili dla zwiedzania i przejażdzek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.