miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 Witam wszystkichrobiłem dzisiaj porządki w swoich archiwach i natrafiłem na negatywy takich oto zdjątek. mam pytanie z jakiej formacji są ci żołnierze. jeżeli macie ochote mam jeszcze parę fotek z niemcami i jakąś armatkę, radar i fajne okopki niemieckie dajcie znać to poskanuje i udostępnie na forumpozdrawiam miggi
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 oto okop jeszcze mam jakieś zaraz poskanuje
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 okop ale chyba raczej ćwiczebny nikt na froncie nie bawił sie w obkładanie burt workami z piaskiem ale to zawsze okop
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 co to za armatka jestem raczej koneserem" pierwszej wojny i na drugo wojennych sprzętach się nie znam napiszcie będę wdzieczny
janek_toruń Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 te okopy to faktycznie a placu ćwiczeń i poligonu to może chcesz fotke armaty pruskiej z 1 wojny za tą z drugiej,pozdr
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 wyślij skanik może być marny to zobaczę sobię i może się wymienimy a to reszta sprzęty z II wojny
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 regulator ruchu gdzie niestety nie wiem na tabliczkach oznaczenia pewnie oddziałów
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 pewnie ćwiczenia bo w głębi stoją i się gapią na samolot
miggi1 Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 ciekawe co kradną ???jeśli macie jakieś stare fotki pierwszo wojenne możemy się wymienić
MK Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Co do armaty, nie jest to przypadkiem Flak 88 jako broń ppanc?
Monsun Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Pewnie, że jest to Flak 88mm. Stosowany głównie do obrony przeciwlotniczej. Bardzo często wykorzystywany był do strzałów na wprost, jako niszczyciel czołgów (niesamowita siła rażenia).PozdrawiamMarcin
maxikasek Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Co do adaru" to jesteś pewien? Mnie to bardziej wygląda na czytnik mikrofisz, bądź z uwagi na to że są to żołnierze Luftwaffe czytnik zdjęć lotniczych.
marwro Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Wspaniałe zdjęcia!Pierwszy - pojęcia nia mam co to za bluza, bo odznaczenia ma dość popularne - wojskowa odznaka sportowa, odznaka sportowa SA, znaczek partyjny, wstążka od krzyża za zasługi wojenne II klasy prawdopodobnie wersja cywilna (jeśli się nie mylę) i jakaś baretka.Ten drugi niemiec wygląda mi na pancerniaka (charakterystyczna bluza), jego odznaczenia to Krzyż Żelazny I klasy, odznaka za rany (chyba czarna), odznaka szturmowa, wstążka od Krzyza Żelaznego II klasy i wstążka za zimę" na wschodzie.Trzeci młodzian to pewnie piechota tylko że chyba odwrócił Ci sie negatyw bo zapięty jest nie na tą stronę, a i gapa" jest nie nad tą kieszenią co trzeba :)Aha, jesli dobrze widzę to młodzian" ma na guziku wstążkę za zimę" na froncie wschodnim.pozdrawiamm.
Monsun Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Wydaje mi się, że Flaczek zaczepiony jest pod Sd.Kfz 7 Zgkw 8 tonowy, czyli średni. Jak sądzicie?Marcin
mietek Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Pancerniak - kurtka typu pancernego, ale nie wygląda na czarny, raczej więc działa szturmowe. Mieli kolor jak piechota, ale krój wojsk pancernych.
miggi1 Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 wielkie dzieki wszystkim co do negatywów rzeczywiście obrócił mi się, a nazwę radar urzyłem w przenośni ale nurtuje mnie co ci dwaj na ostatniej fotce targalipozdrawiam miggi1jak znajdę jeszcze jakieś fotki podrzucę na forum
mietek Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Wg. mnie tachają to co zawsze większść armii świata, czyli alkohol. Ja tam widzę butelki, z winem?
Grzesio Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Drugi Niemiec - istotnie działo szturmowe być musi.Pelota to owszem 8,8 cm Flak 36 lub 37 z cięgnikiem Sd.Kfz. 7, natomiast ci z samolotem to się nie gapią, ale to całe działko przeciwlotnicze 2 cm w akcji, ale od tyłu - gościu z lewej ma dalmierz Em 1m a po prawej widać zasobniki z magazynkami.
janek_toruń Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 zdjecie obslugi armaty austrowegierskiej M5/8 8 cmi jak ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.