tg13 Napisano 18 Maj 2007 Autor Share Napisano 18 Maj 2007 Chciałbym kupić dla siebie na potrzeby rekonstrukcji odlew mausera wz. 29 lub wz.98. Prosiłbym o wasze opinie kogo polecacie a u kogo nie kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Witam.ostatnio na inscenizacji widziałem odlew z mundurów chistorycznych i według mnie był o.kale to moje zdanie:)pozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Koziczak sprowadza z czech stalowe odlewy 98k bardzo ładnie sie prezentują, no i mają swoj ciężar bo to stal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 ciekawe tylko czy umiałby sprowadzić odlewy innych broni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 za 450zł mozesz mieć gotowego mausera pięknie odpicowanego, stalowy odlew w dobrej kolbie. Pytać u Maćka Koziczaka trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Nie bierzcie mi za złe, że się czepiam, ale fajnie to brzmi - czy umiałby sprowadzić". Jeśli tam nie robią innych modeli, to choćby nie wiem, jak umiał sprowadzać", to co to da? A jeśli robią inne modele, to co za filozofia sprowadzić?Ja, niestety, ie umiem sprowadzać" i zmuszony jestem robić sobie repliki staliwne samemu. Tu na zdjęciu zestaw umożliwiający zmontowanie mosina wz.38. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 meleskul odezwij się na priv bo coś się chciałem dowiedzieć wolff7@o2.plpozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Fajny ten mosiek. Po złożeniu jest ruchomy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 http://www.tutej.pl/cms.php?i=23080 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Po prostu paranoja. ( odnośnie do linku przedstawionego przez Sturmana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Czy to przypadkowy zbieg okoliczności ?Pierwszy cytat ...----------------------------------CYTAT1:Stadler(345)2007-05-19 10:38:00za 450zł mozesz mieć gotowego mausera pięknie odpicowanego, stalowy odlew w dobrej kolbie. Pytać u Maćka Koziczaka trzeba"----------------------------------i niezły news całe 4 dni po pierwszym, czyżby przyczyna i skutek ? czy to tylko zbieg okoliczności ?----------------------------------CYTAT2:Środa, 23.05.2007, 15:07Policjanci z poznańskiego Centralnego Biura Śledczego zlikwidowali nielegalny arsenał. Wśród zabezpieczonej broni jest sprawny niemiecki karabin maszynowy MG 42 z okresu II wojny światowej. Policjanci znaleźli ponadto (...)W poniedziałek wieczorem Maciej K. został zatrzymany.---------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Ależ oczywiście - nasi dzielni stróże prawa nie mogli dopuscić, aby jakaś wieksza partia odlewów II-wojennych mauserów 98k trafiła w ręce przestępców. Wyobrażacie sobie grupę przestępczą wyposażoną w tak \\śmiercionośną\\" broń ? Poza tym chciałbym zobaczyć napad na bank z użyciem ponad 11kg, bardzo łatwego do ukrycia pod płaszczem lub w kieszeni MG42. Ciekawe czy przestępcy mieli w planach zaopatrzenie sie w zapasowe lufy i kilka skrzynek amunicji do prowadzenia ognia dłuższego niż 30 sekund .........Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!------Sugeruję, żeby posty nie związane z tytułem wątku ani z forum przenieść do forum Głównego lub do Towarzyskiego.PozdrawiamKrzysiekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 13:31 24-05-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 To niestety nie jest zbieg okoliczności- można bezpośrednio powiązać Pana Macieja z ta sprawą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 No i pisze w tym artykule że dostarczał akcesoria militarne do filmów... A czy Pan Maciej Koziczak jest z Poznania? Jeżeli tak to chyab koniec z tanimi sturmami ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopczyk Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 Dokładnie tak. To o Maćka chodzi :(Przygotujcie sie do rannych wizyt. Panowie z CBS nie odpuszcza sobie. A ile punktów sobie nabiją za ślepaka?Czyścic chaty.Co za koszmar :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 Spokojnie, Panowie... wystarczy nie dać argumentów (wykopki, sprawna amunicja"), a pójdą sobie... Nie dajmy sie zwariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.