Skocz do zawartości

Odlewy mauserów wz.29 i wz. 98 - kogo polecacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bierzcie mi za złe, że się czepiam, ale fajnie to brzmi - czy umiałby sprowadzić". Jeśli tam nie robią innych modeli, to choćby nie wiem, jak umiał sprowadzać", to co to da? A jeśli robią inne modele, to co za filozofia sprowadzić?

Ja, niestety, ie umiem sprowadzać" i zmuszony jestem robić sobie repliki staliwne samemu. Tu na zdjęciu zestaw umożliwiający zmontowanie mosina wz.38.

Czy to przypadkowy zbieg okoliczności ?

Pierwszy cytat ...
----------------------------------
CYTAT1:
Stadler(345)
2007-05-19 10:38:00
za 450zł mozesz mieć gotowego mausera pięknie odpicowanego, stalowy odlew w dobrej kolbie. Pytać u Maćka Koziczaka trzeba"

i niezły news całe 4 dni po pierwszym, czyżby przyczyna i skutek ? czy to tylko zbieg okoliczności ?
CYTAT2:
Środa, 23.05.2007, 15:07

Policjanci z poznańskiego Centralnego Biura Śledczego zlikwidowali nielegalny arsenał. Wśród zabezpieczonej broni jest sprawny niemiecki karabin maszynowy MG 42 z okresu II wojny światowej. Policjanci znaleźli ponadto (...)W poniedziałek wieczorem Maciej K. został zatrzymany.

Ależ oczywiście - nasi dzielni stróże prawa nie mogli dopuscić, aby jakaś wieksza partia odlewów II-wojennych mauserów 98k trafiła w ręce przestępców. Wyobrażacie sobie grupę przestępczą wyposażoną w tak \\śmiercionośną\\" broń ?

Poza tym chciałbym zobaczyć napad na bank z użyciem ponad 11kg, bardzo łatwego do ukrycia pod płaszczem lub w kieszeni MG42. Ciekawe czy przestępcy mieli w planach zaopatrzenie sie w zapasowe lufy i kilka skrzynek amunicji do prowadzenia ognia dłuższego niż 30 sekund ...

...

...

Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!

------

Sugeruję, żeby posty nie związane z tytułem wątku ani z forum przenieść do forum Głównego lub do Towarzyskiego.

Pozdrawiam
Krzysiek

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 13:31 24-05-2007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie