darcos Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Znalazłem na internecie Replikę P08 PARABELLUM hiszpańskiej firmy dystrybuowaną z Poznania za nicałe 320 PLN. Czy mieliście do czynienia z tym sprzętem, no i czy to rzeczywiście wierna replika, a nie kolejny bubel. Oczywiście sprzedający zachwala w niebogłosy, jakie to cacuszko.
dect Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 To repro firmy Denix - mialem, uwazam, ze dobra i to chyba najlepsza alternatywa na rynku jezeli chcesz miec P08 u boku. Slyszalem glosy krytki, ze nie trzyma wymiarow (troche faktycznie - np lufa o 0,5 cm krotsza) i badziewnie zrobiona, ale do wyboru masz to albo odlew.Mi sie podobala.
okejos Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 heheh 95% ludzi i tak widzi parabelke. nawet sobi z moja foty robili bo mozna przeładowac i pstryknąć. a widziałemm ja koledze policja z 10 min ogladała zanim oddali
dect Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Fakt, zapomnialem dodac, ze tym mozna pykac na sucho. Wazy tez swoje wiec mysle, ze to dobry wybor
Dunczyk Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Jeżeli chodzi o wykonanie, to produkty denixa niestety mają to do siebie, że klekotają" albo mają luzy tam gdzie nie powinny, a parabelka mile zaskakuje, myślę, że to jeden z najlepszych ich wyrobów
Stadler Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 a Walter P-38?A może jakaś alternatywa? Chciałbym taki zanabyć...
herrmateuss Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 alternatywa jest tokio marui tyle ze to plastik no ale nawet waffenamty ma :)
Dunczyk Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Walther P-38 Denixa ma ruchomy zamek, też można przeładować i na sucho puknąć, ale rękojeść to odlew razem z magazynkiem, dlatego jest sporo tańszy od pozostałych, waży nawet przyzwoicie i jeśli nie przepadasz za plastikami, to specjalnie lepszego wyboru nie ma, można rozglądać się za strzelającymi blankami i sprowadzać z Japonii, Anglii czy innego Hong Kongu, ale.... pamiętajmy o zaporowych cenach. Do reko taki walther ... no cóz ja posiadam i nie narzekam, może kiedyś skuszę się na parabelkę.
Grzesio Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Właśnie, a jak oceniacie rzeczonego walthera P.38? Miałem go kilka razy w łapie, acz nie miałem okazji sprawdzenia repliki pod kątem merytorycznym i szczerze mówiąc lufa wydawała mi się jakoś podejrzanie cienka?PzdrGrzesiu
a.korbaczewski Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 te hiszpańskie repliki bywaja w Warszawie w ksiegarni Peltateraz jest Enfield i chyba Colt 045
Jacob92 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Właśnie zamówiłem odlew aluminiowy parabellum P08. Niestety to moje pierwsze doczynienie z tą bronią. Gdyby ktoś odpisał wyjaśniając kolorystykę i zmiany jakie zachodzi w historii tej konstrukcji byłbym naprawdę wdzięczny. Na przykład z czego wykonywano okładziny uchwytu. Jeszcze jedno, czy był używany w Grenzschutz'ie, Powstaniu Wielkopolskim bardziej pospolicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.