Skocz do zawartości

Fisher CZ-3D vs Tesoro Tejon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Wynalazłem nowy interesujący sprzęt.
Opinie na zachodnich stronach są podobnie entuzjastyczne.
Oba mają sterowanie gałkowe" co jest dla mnie bardziej naturalne i oba są reklamowane jako wyjątkowo głebokie"
Na tym forum temat CZ-3D chyba jeszcze nie byl poruszany.
Ktos może miał okazje potestować oba te wykrywacze?

W tym zestawieniu CZ-3D przegrywa zasięgiem z Tejonem z 12x10DD
http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htm
Cały test jest chyba sponsorowany przez Minelaba tak w ogóle;)

Pozdrawiam
Napisano
Bylo, wszystko bylo

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=421705#422815
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=433393#435871
Napisano
Czytałem już... Mi chodzi najbardziej, o konkretne porównanie w polu. Czy jeden potwierdza sygnały drugiego itd. I o Tejona nie Corteza. Tamta dyskusja za dużo znaczących treści nie zawierała niestety.
Napisano
dawać skarby! mam wrazenie, ze jestes sponsorowany przez Minelaba bo w kazdym poscie atakujesz Tesoro. Trudno Ci uwierzyc ze tesoro jest super sprzetem za stosunkowo niewielkie pieniadze, a Ty pewnie przeplacilec dwukrotnie za poronywalny sprzet i teraz sie z tym nie mozesz pogodzic.
Napisano
No jak atakuje?:) Przecie napisałem, że w np jakims tam teście CZ3D przegrywa z Tejonem. Właśnie chce uwierzyć, że Tesoro takie super, tylko mnie h...wy marketing w Polsce odstrasza.
Czytaj ze zrozumieniem zanim zaczniesz mieć wrażenia.

Chciałbym być sponsorowany przez minelaba ale niestety musże sie sponsorować sam i dlatego przed wydaniem paru tysiów szukam rzetelnego info. Lipa jeśli zamiast takowego trafiam na nachalną reklamę (do tego o tresci rozmijającej sie z prawdą)

A w jakich to postach to biedne Tesoro atakowałem tak w ogole, bo nie kojarze...:)
Napisano
Ja bym sie tak nie sugerowal tymi wykresami danych modeli najlepiej zrob to co ja te modele co cie interesuja wez na probe i w teren wtedy sie przekonasz . W roznych waronkach grontowych roznie one pewnie pracuja . Ja robilem testy na swoim terenie bo pewnie bede tu najwiecej szukal bo blisko i teren ciekawy .I wiem teraz co kupic ,oczywiscie byl ze mna kolega ktory dobrze znal te modele zeby wycisnac z nich wszystko co sie da :).Mozna posluchac rad doswiadczonych o tym jak sie spisuja o awaryjnosci itd. ,ale najlepiej sprawdzic samemu :) wtedy czlowiek nie bedzie mial zalu do nikogo
Napisano
@dawac_skarby:

A to dziwne... dopiero co zalozyles watek o Ciboli, i z tego co pamietam, masz/miales zamiar ja kupic. Wiele w tamtym temacie jest twoich sceptycznych opinii na temat Tesoro- nie wazne jest zdanie setek uzytkownikow Ciboli w Polsce i dystrybutora- na sile prubojesz udowodnic, ze Tesoraki nie sa godne uwagi. Przy tamtym watku mialem jeszcze na ten temat mieszane zdanie, ale teraz jestem pewny, ze cos tu smierdzi. Chciales kupic Cibole, i nagle skoczyl sie budzet, i mozesz kupic Tejona? Watpie abys ten temat (w ktorym wlasnie sie wypowiadam) zalozyl z czystej ciekawosci- musisz miec w tym jakis cel, i napewno nie chodzi tu o kupno wykrywacza...
Napisano
Chyba odrobinkę przesadzacie.Jeszcze chwila i znajdzie się teczka na Da-Ska z podpisaną własną krwią deklaracją jako TW Eryk Bezmózgi",szpieg Vikingów".Zaprawdę IV RP !!
Chłopak jest dociekliwy i moim zdaniem raczej chcący kupić Tesoro niż je dyskredytować.A,że zadaje dużo trudnych pytań to chyba normalne przy sporym wydatku jakim jest zakup nowego wykrywacza.
Tesoro to doskonała firma i sama się obroni dzięki iewidzialnej ręce rynku".
Co do Tejona to moje wypowiedzi można znaleźć w archiwum.(bardzo możliwe,że kiedyś do niego wrócę:)
Fisherów niestety nie znam,ale jeśli trzymają jakość z jaką robili wykrywacze dla Troya to trzeba pochylić czoła :)))
Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Igomas- blablabla
wicja1- super, że znalazł sie ktoś kto potrafi czytać ze zrozumieniem. Dzięki! Zaraz obejrze Twoje posty o Tejonie.

Mam nadzieję jeszcze na jakieś nie-offtopicowe posty w sprawie CZ-3D/Tejon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie