dawać skarby! Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Witam! Wynalazłem nowy interesujący sprzęt.Opinie na zachodnich stronach są podobnie entuzjastyczne.Oba mają sterowanie gałkowe" co jest dla mnie bardziej naturalne i oba są reklamowane jako wyjątkowo głebokie"Na tym forum temat CZ-3D chyba jeszcze nie byl poruszany.Ktos może miał okazje potestować oba te wykrywacze?W tym zestawieniu CZ-3D przegrywa zasięgiem z Tejonem z 12x10DDhttp://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htmCały test jest chyba sponsorowany przez Minelaba tak w ogóle;)Pozdrawiam
Piorek Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Bylo, wszystko bylohttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=421705#422815http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=433393#435871
dawać skarby! Napisano 16 Maj 2007 Autor Napisano 16 Maj 2007 Czytałem już... Mi chodzi najbardziej, o konkretne porównanie w polu. Czy jeden potwierdza sygnały drugiego itd. I o Tejona nie Corteza. Tamta dyskusja za dużo znaczących treści nie zawierała niestety.
Kiler Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 dawać skarby! mam wrazenie, ze jestes sponsorowany przez Minelaba bo w kazdym poscie atakujesz Tesoro. Trudno Ci uwierzyc ze tesoro jest super sprzetem za stosunkowo niewielkie pieniadze, a Ty pewnie przeplacilec dwukrotnie za poronywalny sprzet i teraz sie z tym nie mozesz pogodzic.
dawać skarby! Napisano 16 Maj 2007 Autor Napisano 16 Maj 2007 No jak atakuje?:) Przecie napisałem, że w np jakims tam teście CZ3D przegrywa z Tejonem. Właśnie chce uwierzyć, że Tesoro takie super, tylko mnie h...wy marketing w Polsce odstrasza.Czytaj ze zrozumieniem zanim zaczniesz mieć wrażenia.Chciałbym być sponsorowany przez minelaba ale niestety musże sie sponsorować sam i dlatego przed wydaniem paru tysiów szukam rzetelnego info. Lipa jeśli zamiast takowego trafiam na nachalną reklamę (do tego o tresci rozmijającej sie z prawdą)A w jakich to postach to biedne Tesoro atakowałem tak w ogole, bo nie kojarze...:)
sebo33 Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Ja bym sie tak nie sugerowal tymi wykresami danych modeli najlepiej zrob to co ja te modele co cie interesuja wez na probe i w teren wtedy sie przekonasz . W roznych waronkach grontowych roznie one pewnie pracuja . Ja robilem testy na swoim terenie bo pewnie bede tu najwiecej szukal bo blisko i teren ciekawy .I wiem teraz co kupic ,oczywiscie byl ze mna kolega ktory dobrze znal te modele zeby wycisnac z nich wszystko co sie da :).Mozna posluchac rad doswiadczonych o tym jak sie spisuja o awaryjnosci itd. ,ale najlepiej sprawdzic samemu :) wtedy czlowiek nie bedzie mial zalu do nikogo
Igomas Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 @dawac_skarby:A to dziwne... dopiero co zalozyles watek o Ciboli, i z tego co pamietam, masz/miales zamiar ja kupic. Wiele w tamtym temacie jest twoich sceptycznych opinii na temat Tesoro- nie wazne jest zdanie setek uzytkownikow Ciboli w Polsce i dystrybutora- na sile prubojesz udowodnic, ze Tesoraki nie sa godne uwagi. Przy tamtym watku mialem jeszcze na ten temat mieszane zdanie, ale teraz jestem pewny, ze cos tu smierdzi. Chciales kupic Cibole, i nagle skoczyl sie budzet, i mozesz kupic Tejona? Watpie abys ten temat (w ktorym wlasnie sie wypowiadam) zalozyl z czystej ciekawosci- musisz miec w tym jakis cel, i napewno nie chodzi tu o kupno wykrywacza...
wicja1 Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Chyba odrobinkę przesadzacie.Jeszcze chwila i znajdzie się teczka na Da-Ska z podpisaną własną krwią deklaracją jako TW Eryk Bezmózgi",szpieg Vikingów".Zaprawdę IV RP !!Chłopak jest dociekliwy i moim zdaniem raczej chcący kupić Tesoro niż je dyskredytować.A,że zadaje dużo trudnych pytań to chyba normalne przy sporym wydatku jakim jest zakup nowego wykrywacza.Tesoro to doskonała firma i sama się obroni dzięki iewidzialnej ręce rynku".Co do Tejona to moje wypowiedzi można znaleźć w archiwum.(bardzo możliwe,że kiedyś do niego wrócę:)Fisherów niestety nie znam,ale jeśli trzymają jakość z jaką robili wykrywacze dla Troya to trzeba pochylić czoła :)))Pozdrawiam,wicja1.
dawać skarby! Napisano 16 Maj 2007 Autor Napisano 16 Maj 2007 Igomas- blablablawicja1- super, że znalazł sie ktoś kto potrafi czytać ze zrozumieniem. Dzięki! Zaraz obejrze Twoje posty o Tejonie.Mam nadzieję jeszcze na jakieś nie-offtopicowe posty w sprawie CZ-3D/Tejon
wicja1 Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Wszystkiego z archiwum nie bierz dosłownie.Momentami byłem za bardzo....złośliwy.Przepraszam :)wicja1.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.