Skocz do zawartości
  • 0

ladownica

wodzu_

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a to Tyl ładownicy mosinowskiej i wlasnie wydaje mi sie ze w twojej ladownicy ktos uskzod do mocowania do szelek doszyl sam czy wyglada to na szycie maszynowe ? czy reczne ?

Napisano

Bylo tez cos takiego, ale sam nie wiem coz to za ladownica.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 19:48 12-05-2007

Napisano
Moim zdaniem to bez sensu bylo przerabianie przez Niemcow potrojnych na podwojne, bo potrojne byly standardowe niemieckie. Zas ex-polskie poszly do Finlandii i ponoc do policji, wiec po co bylo je przerabiac?
Napisano
dodam jeszcze ze szycia sa maszynowe i nie kombinowaneoraz tylne paski sa mocowane podwujnym srubunkiem jak w niemieckich (skura jest gladka ) POZDRAWIAM
Napisano
pewnie mowisz o ładownicach manlicherwoskich m95 ale i te były całkiem inne ;-)
wodzu88 pisze na potwierdzenie mojej tezy czerwone pieczatki" po roku 36 nasi własnie takie pieczatki ładowali do srodka ładownica mauserowskich. ładownica pewnie przejeta przez niemców/ruskich skatowanam, wzmocniona nitami...
pozdro Marek
Napisano
Pokaż z przodu. gdyby nie fakt że posiada dwie, nie zaś trzy komory powiedziałbym że to niemiecka ładownica do Mausera...
Pozdrawiam
Napisano
Witam.
Mi też to wygląda na ładownicę do mosina ale jak byś wstawił zdjęcie przodu to by była większa pewność...
pozdr.wolff
Napisano
R51 zwruc uwage na to ze ladownica do mauserka ma na grodku mocowanie do szelek tak jak ta a mocowania do pasa ma na zewnetrznych komorach a ta ma na zaarz kolo mocowania do szelek a takei rozwiazanie mial mosin i jeszcze ta dodatkowa otoczka metalowa na polokragłym uszku wskazuje na mocina niemcy nie stosowali takich rozwiazan .Chyba ze to jaksi skladak zrobiony z niemeickiej ladownicy bo nie wiem czy te szycia sa maszynowe czy reczne foto slabej jakosci ale ja na 99 % stawiam ze mosin czekamy na lepsze fotki kształt metalowych zapienc do paskow tez wskasuje na mosina sa bardziej podluzne :) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie