P11 Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 Witam, czy ktoś ma złe doświadczenia związane z zakupami części broni na allegro? Ciekawi mnie to, że często pojawiają się zestawy części składowych zamka mausera w stanie magazynowym i po całkiem atrakcyjnej cenie, a chętnych brak. Czy nie jest tak, że delikwent kupuje coś a niebawem ma niezapowiedzianą wizytę w domu. Jestem ciekaw Waszych opinii.
a.m.m.s Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 bo i trzeba mieć kuku albo co innego żeby tym obracać. Na własne życzenie do ciupy".
M40 Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Teraz to podobno nawet strach kolbe kupić albo szczerbinkę (tak słyszałem; sam nie wiem, bo nie siedzę" w tym)
FALKE-63 Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Jeśli kupisz na allegro kolbę lub szczerbinkę to możesz być pewnym że, pewnego dnia mogą zapukać do twych drzwi i zapytać grzecznie......gdzie masz pozostałe części do tego co kupiłeś. Przeważnie tak to się kończy. Może już miał ktoś doświadczenia z taką sytuacją?
marcjew Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Kolega kupil na allegro panzerfausta.Dlugo sie nim nie nacieszyl tel.i dyski twrade tez zabrali.Szkoda slow i nerwow. ps.wszystkie aukcje na allegro sa monitorowane!!!Forum odkrywcy pewnie tez.
macsurf Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Nie przesadzajcie, mozesz kupic strzelacy sprzet i nic sie nie stanie a za zakup kilka lusek mozesz miec rewizje heheJa jak mam ochote to kupuje i sie nie martwie na zapas jak przyjda to trudno - wtedy dopiero zaczne sie martwic :)Z drugiej strony to paranoja zeby takimi pierdolami sie zajmowali zamiast wziasc sie za powazne sprawy. Niedlugo noza kuchennego nie bedzie mozna kupic, paranoja. Zawsze mozna wyjechac za ocean i pozbyc sie tego typu problemow ;)
darcos Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 no właśine a co jeśli w aukcji jest zapis, że dana broń nie spełnia wymogów co do broni? Ja kupuję i co wpadną do mnie tylko po co. Z resztą ten biznes jest trochę ryzykowny
Kitty Webster Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Skoro nawet powstal osobny dzial na allegro - kolekcje - militaria - bron - CZESCI BRONI to raczej nie jest to natyle trefna sprawa zeby sie zaraz wjazdu policji obawiac, bo przeciez gdyby tak bylo, to raczej by juz ten dzial jak i cale allegro zamkneli na dobre, a tak przeciez nie jest.. Wkrecac takie motywy na obroty, ze policja robi puk puk do drzwi po tym jak sie kolbe czy wykopanego mausera kupilo jest raczej szerzeniem nieuzasadnionej paniki (bo w moim przekananiu opinia, ze jakis kolega kupil kolbe i mu nawet dyski twarde zabrali, kiedy szukano ej reszty", jest tym samym co opinia typu, mam luske od mausera na parapecie, w kuchni, wiec w piwnicy mam pantere albo tygrysa - czy nalezy sie bac?!" - jest calkowicie fikcyjna). Takie jest moje zdanie w tej kwesti, i nie bronie tu w zadnym wypadku tego serwisu. Pozdrawiam.
dect Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 @ KittyNie do konca sie zgodze. Prawo mamy jakie mamy i osobiscie znam gosci ktorzy mieli pobudke wczesnie rano i caly dzien mocno zajety przez Policje. Poczytaj to i inne fora (Cafe All, PS.com) i zobaczysz, ze czasem jednak gliny trafiaja do kogos sledzac aukcje. Nie wiem wg jakiego klucza, ale jednak. Dzial na 100% jest pod obserwacja, mysle, ze nawet oficjalna - bo co do tego, ze jest tam kupa glin prywatnie to nie mam cienia watpliwosci.Mysle tez, ze dzial Czesci broni" w zalozeniu powstal w celach sprzedazy wszystkich nie podlegajacych ustawie czesci - czyli wszelkie kolby, sprezynki, okucia i inne nie daja (a przynajmniej nie powinny...) podstaw do niepokoju.
IRONRAT Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 A. Łapią delikwenta za złąmanie odpowiedniej ustawy - okazuje się, że przy okazji handlował na A.B. Prokuratura sprawdza automatem po Polsce jego klientów. Takie domino. Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.