lain Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Sygnatury na fotce,na google nic nie znalazłem.Wszelkie info mile widziane.Pozdrawiam.
abcd Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Jest to zapewne znaczek przepustka pracownika jakiegoś zakładu przemysłowego z logo firmy,zdjęcie podobnego wykonanego przez tego samego producenta HAURICH-DRESDEN zamieszczam.Kolory na przepustce oznaczały hipotetycznie dział fabryki do których dany pracownik miał wstęp.
lain Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 No to niezła ciekawostka.Jak do tego doszedłes?Ktoś jeszcze znalazł cos takiego?Dzięki!
abcd Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Fabryczne identyfikatory-przepustki/zaliczane niesłusznie przez niektórych do nieśmiertelników/,to znalezisko chyba dość popularne na terenach poniemieckich.Spotkałem się z nimi kilkakrotnie na giełdach,i wiem że podczas poszukiwań się trafiają.Zamieszczam zdjęcie 3 przykładów.
the_tuna Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Miałem kiedys taką w identycznych kolorach zielono-niebieskich a takze czerwono-czarnych....znakomy który to oglądał twierdził iż jest to znaczek od Nas ze stoczni (której to już teraz nie pamiętam) sugerowałyby to te dwie blachy znitowane..
Pytanie
lain
Sygnatury na fotce,na google nic nie znalazłem.Wszelkie info mile widziane.Pozdrawiam.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.