Skocz do zawartości
  • 0

Nieznany Winterhilfswerk czy co innego?

lain

Pytanie

Napisano

Sygnatury na fotce,na google nic nie znalazłem.Wszelkie info mile widziane.Pozdrawiam.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest to zapewne znaczek przepustka pracownika jakiegoś zakładu przemysłowego z logo firmy,zdjęcie podobnego wykonanego przez tego samego producenta HAURICH-DRESDEN zamieszczam.Kolory na przepustce oznaczały hipotetycznie dział fabryki do których dany pracownik miał wstęp.

Napisano
No to niezła ciekawostka.Jak do tego doszedłes?Ktoś jeszcze znalazł cos takiego?Dzięki!
Napisano

Fabryczne identyfikatory-przepustki/zaliczane niesłusznie przez niektórych do nieśmiertelników/,to znalezisko chyba dość popularne na terenach poniemieckich.Spotkałem się z nimi kilkakrotnie na giełdach,i wiem że podczas poszukiwań się trafiają.Zamieszczam zdjęcie 3 przykładów.

Napisano
Miałem kiedys taką w identycznych kolorach zielono-niebieskich a takze czerwono-czarnych....znakomy który to oglądał twierdził iż jest to znaczek od Nas ze stoczni (której to już teraz nie pamiętam) sugerowałyby to te dwie blachy znitowane..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie