Skocz do zawartości

Do właścicieli ACE 250

maciek100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Na początek All metal czułość na maxa ile się da i saperka jako dyskryminacja a z czasem sam dojdziesz co i jak :)

Pozdro i powodzenia
Napisano
Odradzam. Chódź na jevelery, bo nakopiesz gwoździ i się szybko zniechęcisz. Poznasz wykrywacz i efekty będą lepsze :-)
Napisano
Ustawienia jewelery i sprawdzaj jeszce stając z boku (kąt 90 stopni) Jeśli stabilny sygnał (powtarzalny) to kop i nie zrażaj się na początku na polmosy ;-)
  • 2 weeks later...
Napisano
Zdecydowanie jewelry!!! Na all metal zakopiesz sie na śmerć. Ja ustawiam czułość na max, ze wskaźnika Target ID eliminuje 2-3 pierwsze pozycje i jade! Powodzenia!
  • 3 weeks later...
Napisano
szuflanos a co wg ciebie oznacza poprawa stabilnosci? ja niejednokrotnie kiedy poslugiwalem sie ace250 smigalem na czulosci na maksa - no chyba ze teren bardzo zasmiecony to wtedy dwie kreski od prawej mniej.. pozdrawiam
Napisano
Chodziło mi o to , że nie raz sygnał skacze z żelaza na kolor i nie bardzo można na początku się połapać co jest pod cewką czy żelazo czy kolor. I nie wiem czy to jest wina zbyt dużego ustawienia czułości czy wina wykrywacza a ja wycinam jedną kreskę od prawej.
Napisano
witam!

Szuflanos ... jeśli podczas przemiatania cewką sygnał zmienia wskazania może to oznaczać, że albo przemiatasz nad zalegającymi obok siebie róznymi fantami (wówczas powinieneś przemiatać krócej" tzn. z mniejszymi wychyłami na lewo prawo aż do momentu zlokalizowania tego ciekawszego sygnału) albo jest to śmieć. Osobiście nie kopię sygnałów których wskazania przy przemiataniu" w różnych kierunkach bardzo odbiegają od siebie. Podejrzewam, że pewnie ominąłem w ten sposób sporo ciekawych fantów, ale chodząc ze sprzętem z dyskryminacją nie ma sensu kopac wszystkiego jak leci bo można się zakopać na śmierć.

pozdrawiam
bogdans
Napisano
Ace często mieszał się w zeznaniach i sygnał skakał po całej skali. Często dzieje się tak gdy fant leży na granicy zasięgu, wystarczy wtedy zdjąć parę cm ziemi/ściółki i pokaże prawdę, czy to złom czy kolor.
Raczej się przy tym nie zmęczysz, a nie ominiesz fancika.

Ps. Tak samo działam z minelabem, jeżeli cokolwiek zajęczy na dyskryminacji to sprawdzam. Fakt, że dokładne sprawdzenie świeżego" pola 300x60m zajmuję mi 4x5 godzin, ale mam wtedy czyste sumienie;)
Napisano
W takim przypadku i tak musisz kopac bo skaczacy sygnal niejednokrotnie oznacza ciekawy fancik..no chyba ze jednoznacznie wskazuje na zelazo - czasem trzeba zamiesc kilkakrotnie zeby dyskryminacja w ace zaskoczyla" i jak jednoznacznie wskaze na zelazo to wtedy nie ma sensu kopac ale jak korzystalem z garecika kopalem wszystko nawet skaczace i musze przyznac ze nigdy ze skaczacego sygnalu nie wykopalem zelaza (procz drzwi od pieca ale grube zelazo lubia tak samo pikacze ze stajni minelaba) Przy wlaczonej dyskryminacji jesli jest nawet gwozdz to nigdy go raczej nie pokarze te niby zelastwo to najczesciej roznoksztaltny gleboko lezacy kolorek.
pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam.
Na forum użytkowników Gareta znajdziesz odpowiedzi na swój post. Ale mniej więcej nie ma rewelacji - z tego co czytałem.
Osobiscie bym nie kupił tej cewki ale w Twym przypadku za 40% wartości to bym się skusił jako zamiennik w razie W".
Pozdrawiam
Marek

ps.coś to forum nie zabardzo chodzi a chciałem ci wkleić linka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie