Skocz do zawartości

Wykopki hełmów

Gość ARES

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
buhahahahaha !!! ;))))))))))))))))))))) bartek123 - przecież to jest salamandra mojej roboty ;))))))))))) albo mnie pogieło ....
Napisano
Bolek, tak właśnie. Napisałem, że ją zdobyłem. Nie miałęm wcale kłamać, że orginał, ale jak się nikt nie pyta :-))))))))))))))). chwyt z mango :-) Jak by się ktoś pytał to bym powiedział, że to Twoja robota. Naprawdę fajna robota

Pzdr.

bartekl23
Napisano

i jeszcze wnętrze, tylko mam problem - tak jak z zewnątrz jest sama rdza to wewn. są plamy orginalnej farby i podpis ostatniego właściciela zrobiony białą farbą. Chciałbym zachować ten napis i org. farbe, jak to oczyścić , elektroliza ze wzgl. na farbę odpada - więc jak?
Pozdrawiam
Natan

• 3 weeks later...
Napisano

znalazłem go jak detem zasypywali staw jakieś 7lat temu,
chyba jakiś strażacki, jest on z laminatu, śruby drewniane do mocowania środka

• 3 months later...
Napisano
Witaj Frozz,
chyba sobie jaj robisz?! Te hełmiki pochodzą z wykopu, aż mi się wierzyć nie chce. W jakiej glebie leżał ten pierwszy? Z bagienka, to jeszcze rozumiem. Nigdy nie widziałem jeszcze tak dobrego wykopu. (pierwsze dwa zdania traktuj z przymróżeniem oka :)) Wykopałeś je teraz?

Pozdr
Marcin
Napisano
nie wykopalem zadnego z nich, nabylem droga wymiany

pierwszy helm pochodzi o dziwo z pola ornego, drugi to bagno, stad ma tez dziure
Napisano
ok, dzięki, ale wydaje mi się, że ten pierszy jeśli już był wykopany, to co najmniej kilkanaście lat temu, co?!

Pozdr
Marcin
Napisano
nie mam pojecia, moze i tak, bo stan jest niebywale dobry
a mzoe po prostu pochodzi z piasku?

on jak go dostalem nie wygladal za dobrze, musialem sie ostro napracowac zeby oczyscic go z rdzy, farba byla cala poprzebarwiana przez rdze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie