Skocz do zawartości

Wykopki hełmów

Gość ARES

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

polowa m40 !!! posiada kalkomanię ale jej resztki... stan troszkę gorszy niż tej 35 powyżej ale też niezłą sztuka. tymi zdięciami ilustruję koedze wyżej jego znalezisko (m35 z wytłoczonym paskiem od nitów).
pozdrawiam

Napisano
Bartku jeden z twoich, to widzę, że przerobiony na garnek - dospawane płaskie dno ;-)).
Pierwszy raz coś taskiego widzę.
Napisano
Też mi się podoba. Mimo wszystko to polski wz.31, a do tego wzoru mam słabość. Wcześniejszy właściciel zespawał górę ,aby garnek się nie ruszał :)
Napisano
brat mojego dziadka ma hełm niemiecki. w 3 go rozciągali i walili młotem aby był płaski na spodzie (górze). obecnie słuzy jako miska do psa i przykładowo oddał 2 hełmy w stanie idealnym (z podpinka fasunkiem tarczkami i farbą) 3 bagmnety takze w stanie idealnym. całość oddał za 50 złotych ale ten pogięty gar praktycznie bezwartościowy to powiedział ze nie odda za zadne skarby... do dzisiaj tego przeboles nie umiem i za kazdym razem co sobie o tym wspomne to mnie od razu brzuch zczyna boleć...
  • 1 month later...
Napisano

A może zrobimy zawody na największe sito?;)
Ja wystawiam swojego zawodnika pozyskanego w zeszłym roku w okolicy Studzianek.

Pozdrawiam, mab1978.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie