Gość Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Może podejmiemy ''nowy'' temat np. kto wykopał jakieś hełmy bądź odnalazł je w strym domu itp. Może okazać sie że będzie fajna galeria do obejrzenia. Co Wy na to ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWaldek Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Pod koniec wakacji wykopałem niemiecki hełm z rantem zawiniętym do środka i wypukłymi wywietrznikami. Sądzę ,że został zakopany dużo po wojnie. Prawdopodobnie także celowo pozbawiony został wnętrza. Heł znajdował się ok 30cm pod ziemią i przykryty był dwiema dachówkami, a w środku znajdowała się wyschnięta jakaś substancja przypominająca kredę i dość twarda. Po wstępnym oczyszczeniu wygląda ,że jest w kapitalnum stanie bez jakichkolwiek uszkodzeń. Teraz dostałem namiar na kilka różnych sztuk zakopanych kilka lat temu jako śmietnik. Jak się potwierdzi chętnie dorzucę do galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 A to moje ostatnie hełmowe znalezisko.Znaleziony został w składnicy złomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 a tu fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Witam.Sam osobiście nie znalazłem żadnego. Mam takie g...ne szczęście, ale zdobyłem inną drogą. Jak narazie staram się zgromadzić jak największą liczbę hełmów niemieckich, na punkcie których mam obsesję.Ten dostałem za flaszkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Oto foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Ten za 5 zł od dzieciaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 A ten znaleziony w piwnicy opuszczonego domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 WitamJak ktos chcialby obejzec fotki ciekawie poszatkowanego helmu niemieckiego z walk o Bialystok to chetnie podesle fotki [tylko prosze pdac meila badz napisac do mnie]PozdrawiamMichal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Może lepiej wrzuć je na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Nie jestem zalogowany i jest to niemozliwe chyba ze ktomus podeslal bym fotki i ten ktos by to zrobilPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 A raczej zarejstrowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 zara wrzuce, mam chyba z 11 dzwonow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Możesz mi przesłać to dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Oto zdjecia Zawiasanr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 nr 4 i na tym koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Czesio.Pochodzi z Kołobrzegu. Widocznie Niemcy korzystali z wszelkich możliwych resztek magazynowych. PozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 ... muszę go trochę podrasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Zawias, a co tam masz w kącie, na fotkach widać za hełmem? To jakieś fajne złomiarstwo :D :D .Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 noto zaczynamy pokaz slajdow :)wykopek, bardzo maly dzwon, w miejscu gdzie tlukli sie chlopaki z HJ, niezla wyrwa z tylu, i przestrzelina. byl wraz ze wkladka (stalowa :((() ale mosiezne nity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.