Skocz do zawartości

Wykopki hełmów

Gość ARES

Rekomendowane odpowiedzi

Może podejmiemy ''nowy'' temat np. kto wykopał jakieś hełmy bądź odnalazł je w strym domu itp. Może okazać sie że będzie fajna galeria do obejrzenia. Co Wy na to ?????

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Pod koniec wakacji wykopałem niemiecki hełm z rantem zawiniętym do środka i wypukłymi wywietrznikami. Sądzę ,że został zakopany dużo po wojnie. Prawdopodobnie także celowo pozbawiony został wnętrza. Heł znajdował się ok 30cm pod ziemią i przykryty był dwiema dachówkami, a w środku znajdowała się wyschnięta jakaś substancja przypominająca kredę i dość twarda. Po wstępnym oczyszczeniu wygląda ,że jest w kapitalnum stanie bez jakichkolwiek uszkodzeń. Teraz dostałem namiar na kilka różnych sztuk zakopanych kilka lat temu jako śmietnik. Jak się potwierdzi chętnie dorzucę do galerii

Witam.
Sam osobiście nie znalazłem żadnego. Mam takie g...ne szczęście, ale zdobyłem inną drogą. Jak narazie staram się zgromadzić jak największą liczbę hełmów niemieckich, na punkcie których mam obsesję.Ten dostałem za flaszkę"

Witam
Jak ktos chcialby obejzec fotki ciekawie poszatkowanego helmu niemieckiego z walk o Bialystok to chetnie podesle fotki [tylko prosze pdac meila badz napisac do mnie]
Pozdrawiam
Michal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie