nikt Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 mam takie pytanie które mnie od kilku dni interesuje. Czy wszystkie wyprodukowane w Polsce przed 1939 rokiem ViS'y miały wpust na kolbę ?pozdrawiam.
pomsee Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 bez watpienia wszystkie. z wyciecia zrezygnowali niemcy produkujacy visa w czsie okupacji w celu uproszczenia produkcji.
nikt Napisano 16 Listopad 2003 Autor Napisano 16 Listopad 2003 Byłem przekonany :) i kolejne pytanie : Czy jeśli położymy na boku polskiego ViS'a to wcięcie na kolbę jest widoczne ( patrząc dokładnie z góry ) ?pozdrawiam
POLI Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Tak to wygląda. Jest to replika wykonywana obecnie przez jedną warszawską firmę. Przedwojenne Vis-y nie były produkowane z kolbami.Pozdrawiam.
kbpk Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Jeżeli Vis w wycięciem na kolbę leży na boku to patrzacz góry czasem w dolnej częsci jest widoczne skosne podciecie ,visy bez szparki sa bardziej zaokrąglonew tym miejscu.
bartekl23 Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Jodno pytanie. Ile kosztuje Vis w stan ie dobryn - orginał. Ciekawość oczywiście...
pomsee Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Mysle, ze to zalezy od paru rzeczy. Po pierwsze czy patrzysz na Visa w realu czy na foto. Jesli na foto to trudno zauwazyc drobna fazke z tylu chwytu, ktora wskazuje, ze jest tam wejscie na kolbe. No i trzeba pamietac, ze Niemcy wyprodukowali przynajmniej kilka tysiecy visow skladajac je z czesci wyprodukowanych w FB Radom przed wojna i te pistolety maja mimo, ze oznaczenia sa niemieckie wpust. Istotna cecha odrozniajaca polskie" i iemieckie" visy sa wlasnie oznaczenia na suwadle diametralnie odrozniajace sie.
pomsee Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Zdjecie, ktore zamiescil Poli to wlasnie niemiecki vis z wpustem a na foto, ktore ja wsadzilem to niemiec bez wpustu.
miq Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 WitamMam pytanko ile taka replika kosztuje ???I gdzie ją mozna dostac(na priva)Pozdro miq
kbpk Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Przecież ten vis na czerwonym tle to nie jest żadna replikarobiona w Warszawie tylko prawdziwy pistolet.W dodatku okupacyjny niemiecki co prawda dosć wczesny.
miq Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 wiem ze tamten vis jest prawdziwyChodzilo mi o to gdzie mozna kupic replike visa ,chyba zle sformulowalem tamto pytanie :)))Pozdro miq
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.