Skocz do zawartości

VIS

nikt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam takie pytanie które mnie od kilku dni interesuje. Czy wszystkie wyprodukowane w Polsce przed 1939 rokiem ViS'y miały wpust na kolbę ?
pozdrawiam.
Napisano
Byłem przekonany :) i kolejne pytanie : Czy jeśli położymy na boku polskiego ViS'a to wcięcie na kolbę jest widoczne ( patrząc dokładnie z góry ) ?
pozdrawiam
Napisano

Tak to wygląda. Jest to replika wykonywana obecnie przez jedną warszawską firmę. Przedwojenne Vis-y nie były produkowane z kolbami.
Pozdrawiam.

Napisano
Jeżeli Vis w wycięciem na kolbę leży na boku to patrzac
z góry czasem w dolnej częsci jest widoczne skosne podciecie ,visy bez szparki sa bardziej zaokrąglone
w tym miejscu.
Napisano
Mysle, ze to zalezy od paru rzeczy. Po pierwsze czy patrzysz na Visa w realu czy na foto. Jesli na foto to trudno zauwazyc drobna fazke z tylu chwytu, ktora wskazuje, ze jest tam wejscie na kolbe. No i trzeba pamietac, ze Niemcy wyprodukowali przynajmniej kilka tysiecy visow skladajac je z czesci wyprodukowanych w FB Radom przed wojna i te pistolety maja mimo, ze oznaczenia sa niemieckie wpust. Istotna cecha odrozniajaca polskie" i iemieckie" visy sa wlasnie oznaczenia na suwadle diametralnie odrozniajace sie.
Napisano
Przecież ten vis na czerwonym tle to nie jest żadna replika
robiona w Warszawie tylko prawdziwy pistolet.
W dodatku okupacyjny niemiecki co prawda dosć wczesny.
Napisano
wiem ze tamten vis jest prawdziwy
Chodzilo mi o to gdzie mozna kupic replike visa ,chyba zle sformulowalem tamto pytanie :)))
Pozdro miq

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie