Skocz do zawartości
  • 0

Bagent Perkun z oryginalną pochwą i żabką

witpok

Pytanie

Napisano

Witam.
Jestem posiadaczem bagnetu Perkun, z tym że nie wiem naprawdę o nim nic. Z tego co wyszperałem w internecie i na forum, to jest to wz.29. Ma niestety bardzo mało bić - Orzełek W.P., z drugiej strony PERKUN i w kółku M nad 2. Podejrzewam że na jelcu bicia mogły zostać starte papierem ściernym, a całe ostrze też nie jest w idealnym stanie. Pochwa ma jeszcze trochę oryginalnej farby. Wszystko widać na zdjęciach, mam nadzieję że pomożecie mi go zidentyfikować - z jakiej fabryki, i ile może orientacyjnie być wart?
Pozdrawiam, witpok.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po prostu chce wiedzieć o tym bagnecie jak najwięcej :)
Cieszy mnie że żabka jest niemiecka, natomiast ciekawi mnie to bicie M nad 2 w kółku. Jest to chyba seria produkcji, czy ktoś wie w jakich latach były produkowane?
Napisano
Witam . Bagnet jest z wytwórni Warszawskiej , tak jak pisali przedmówcy widać że brak jest zatrzasku , bagnet ma usunięty numer seryjny ( widać że chyba ktoś to zrobił pilnikiem ) , żabka szkoda ze niemiecka kawaleryjska ( brak paska ) - polskie są o wiele wiecej warte . Cena myślę że z żabką na pewno wart te 200zł , możesz wystawić na alegro a się przekonasz . Pozdr
Napisano
Obok nazwy fabryki PERKUN" z lewej były bicia kontroli technicznej, a z prawej odbioru wojskowego składające się z litery i cyfry poniżej w owalu ( były stosowane także inne stemple odbioru wojskowego). Widać ten egzemplarz ma tylko bicie odbioru wojskowego.
Napisano

Witam.
Jestem posiadaczem bagnetu Perkun, z tym że nie wiem naprawdę o nim nic. Z tego co wyszperałem w internecie i na forum, to jest to wz.29. Ma niestety bardzo mało bić - Orzełek W.P., z drugiej strony PERKUN i w kółku M nad 2. Podejrzewam że na jelcu bicia mogły zostać starte papierem ściernym, a całe ostrze też nie jest w idealnym stanie. Pochwa ma jeszcze trochę oryginalnej farby. Wszystko widać na zdjęciach, mam nadzieję że pomożecie mi go zidentyfikować - z jakiej fabryki, i ile może orientacyjnie być wart?
Pozdrawiam, witpok.

Napisano
WITAM
ZABKA NAPEWNO NA ALLEGRO POJDZIE ZA 80 Zł BAGNET W TYM STANIE ZE 130 Zł A SAMA POCHWA OKOłO 100 Zł . OGóLNIE BARDZO łADNIE SIE TEN BAGNET PREZENTUJE
Napisano

Piąte, przepraszam za podwójne załadowanie poprzedniego.
Bagnet nie był rozkręcany. Zapomniałem dodać że nie ma zatrzasku.

Napisano
Ile może być wart,gdybym ja go znalazł byłby BEZCENNY
a tak poważnie to o koło 50 ZŁ,jeśli to bagnet bo bagenty chyba nic:)
Pozdrawiam.
Napisano

Te błędy czepiają się mnie jak nigdy, żeby literówkę w temacie... no ale opcji edycji nie ma.
Dodaję zdjęcie żabki i czekam na jakieś informacje dot. bagnetu.

Ps. dzięki 1000WATT.

Napisano

muslim, zdjęcia żabek właśnie załączone.
To ostatnie, jeśli jeszcze jakieś będzie potrzebne, załączę w kilka minut.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie