FalkenBurg Napisano 6 Maj 2007 Autor Napisano 6 Maj 2007 Mam dylemat niedługo dostane 200 zł bo sprzedaje MD syf na Łuski pod trawą i większe przedmioty z 20 cm pod glebą ,do 200 zł mogę dozbierać najwyżej 100 zł czyli mam 300 co polecacie mi za to kupić więcej kasy nie uzbieram ponieważ jestem w bractwie rycerskim i muszę dozbierać na struj więc 300 zł wchodzi w grę zastanawiam sie nad Jablem przeczytałem dużo na jego temat jaki byście zestaw z allegro polecili takiego jabla.Lub może jakiś inny składak za 300 zł jestem nastawiony na militarkę no i jakom cewkę bo wezmę 2 jak coś na teren usiany odłamkami Może z panów ma jakiś sprzęt na sprzedasz ??
FalkenBurg Napisano 6 Maj 2007 Autor Napisano 6 Maj 2007 Jeszcze jedno czy Jabel reaguje na kamienie bo MD wył mi na rużnego rodzaju kamulce a wyciągać głaz z 1 m to by była masakra
beaviso Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Robisz błędy ortograficzne i w ogóle nie używasz znaków przestankowych (kropek, przecinków). Nikomu się nie chce takiego niestarannego tekstu deszyfrować, więc nie dziw się, że wszyscy Cię olali :)))
królik_z_gdyni Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 Witam!To nie jest tak że nikt ci nie chce pomóc tylko tak że nikt nie wie jak ci pomóc. W tej cenie jedyna rzeczą która jest dostępna to Jabel ewentualnie dobra wróżka (choć nie wiem czy by więcej nie skasowała). Używam czasami Jabla i wykrywa on wszystko co ma metal i szukanie tym wykrywaczem jest bardzo trudne i nie należy do większej przyjemności. Jest w sumie na duże rzeczy zalegające w dołkach (skrzynki, hełmy, itp.). Przyznać jednak trzeba że ma dość duży zasięg .
pattern1937 Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Jakiego miałeś MD? Ja go tez właśnie sprzedałem, choć znalazłem im menazkę niemiecką, manierkę rosyjską, ale łusek od pepeszy pod dywanem na wykrywał ;-)
FalkenBurg Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 JA miałem MD-1005 hehehe dobry sprzęt na szukanie łusek pod liścmi i dużych obiektów na niewielkich głębokościach moim zdaniem to sprzęt dla dzieci albo dla staruszków co dużo kopać nie mogą ,ale cóż miałem go sprzedałem z zyskiem ale to lipa była a co znalazłem ;-Łuski -granat jajko(20 cm !!)-zamek od mauzera (30 cm ale dlatego że pod spodem durza blacha była )-lotka od pocisku 80 mm (20 cm)
darmatt Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 Falkenburg:Jezeli masz czas na bieganie z wykrywką, proponuję abys kupił droższy wykrywacz NA RATY. Jesli raty nie przekroczą 100zł/miesiąc to Ci gwarantuję, że uzbierasz na to z samego wykrywania - a konkretnie z samego zlomu (nie licząc już innych znalezisk, ktore chcialbys sobie zostawic). Zwykle poszukiwacze nie zbierają zlomu, bo to ciezkie i niewygodne, ale jesli jestes w takiej desperecji to powinienes go zbierac!Pozdrawiam,Mat
mieszko_1 Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 I to jest najlepsze rozwiązanie-każdego stać na dobry wykrywacz-tylko trzeba chcieć go mieć
FalkenBurg Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 Kupiłem używanego Rutus Firsta , nie mogę brać na ratyponieważ moi rodzice nie pracują sam internet mam dlatego że brat robi za granicom i podłączył sobie a mamy wspólny pokój.Ogulnie jest niezbyt wesoło z kasom ale mam nadzieję że z rutusem złomu nazbieram i kupie se nowy sprzęt .Jak skończy się rok szklony biorę wózek i idę na złom na starom kopalnie odkrywkową gliny mam dość blisko do tej kopalni :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.