Skocz do zawartości

Tesoro Bandido II

axelxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prosze o porade posiadaczy Bandido co do ustawien balansu gruntu. Postepuje zgodnie ze wskazowkami otrzymanymi od poprzedniego posiadacza lecz nie jestem pewien czy jest do konca ok. Efekty co do osiagow sa zadawalajace ale wykrywacz wydaje z siebie od czasu do czasu krotkie piski. Czy mozna je wyeliminowac? Balans gruntu podkrecam do momentu braku reakcji na zblizanie sondy do ziemi a pomimo to wykrywacz popiskuje sam z siebie. Czy stan baterii ma wyrazny wplyw na glebokosc zasiegow i na wyzej opisane popiskiwanie? Bede bardzo wdzieczny za wszelka rade, prosba posrednio skierowana do Raneda jako niepodwazalnego autorytetu w kwesti Tesoro.
Pozdrawiam
Napisano
Dostrojenie do gruntu polega na tym aby tak ustawić, aby nie było zmiany progu przy zbliżaniu cewki do gruntu w All Metal w ustawieniu przełącznika na Normal. Jeżeli wykrywacz ćwierka" to musisz trochę zmniejszyć próg małym winylowym pokrętłem z tyłu obudowy. Od ustawienia tego pokrętła zależy zasięg wykrywacza. Raczej nie są to baterie, może być, że musisz także zmniejszyć nieco człość.
Napisano
Raned, a Bandido ma jakieś małe pokrętło z tyłu obudowy? Chodzę z nim już rok, obmacałem z każdej strony, ale skoro pan tak napisał zaskoczony wstałem aby się upewnić. Nie ma nic. I jeżeli się nie mylę prawidłowo dostrojony ma nie zmieniać sygnału tak przy zbliżaniu jak i przy oddalaniu sondy.
Napisano
Heruss, Fraktal --> Denar mówi o Bandido II" z dużym pudełkiem, o którym ostatnio był inny wątek na forum. A Wy obaj macie zapewne (Heruss na pewno) Bandido II uMax" z zupełnie inną obudową i nie tylko.
Napisano
Była nast. wykrywaczwe o podobnej nazwie: Bandido, Bandido II, Bandido uMAX i Bandido II uMAX, dlatego należy wyrażać się precyzyjnie. Jeżeli masz Bandido II uMAx to nie znajdziesz pokrętła hreshold" z tyłu obudowy a z przodu wykrywacza. Krótkie piski, które wykrywacz wydaje powinny zniknąć po zmniejszeniu czułości np na 7, jeżeli tak nie będzie to sprawdź przewód poruszając nim w pobliżu wtyczki i wejściu do cewki, może uda ci się znaleźć źródło zakłóceń.
Heruss ma rację, dostrojenie przeprowadza się w Auto Tune.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie