SP17 Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 Witam . Oto wczorajsze znalezisko. Medal(medalik)o boku 26x26mm. Napis otokowy: Kaisermanover & Parade Des 1 & 17 Armeekorps. W krzyżu od góry: korona, W, I M(TM - nie mogę rozczytać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 ... i rewers: Wilhelm II Deutsch. Kaiser Konig Von Preussen. Pytanie: czy nosili go wszyscy żołnierze tych korpusów? czy był na wstążce? ( ucho wskazuje, że raczej nie). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 Takich medali było więcej. Załączam moje nieco wcześniejsze. Ciekawe jak były noszone.Ten egz. ma urwane uszko i wywiercony otwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 I jeszcze jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
SP17
Witam . Oto wczorajsze znalezisko. Medal(medalik)o boku 26x26mm. Napis otokowy: Kaisermanover & Parade Des 1 & 17 Armeekorps. W krzyżu od góry: korona, W, I M(TM - nie mogę rozczytać).
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.