fanatyk6 Napisano 27 Kwiecień 2007 Autor Napisano 27 Kwiecień 2007 Witam,Proszę o pomoc w identyfikacji części samolotu. Z jakiej maszyny mogą pochodzić? Samolot prawdopodobnie rozbił sie w '45 roku więc raczej nie jest to maszyna z początkowego okresu wojny.
Szarubek Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Witam!Wydaje mi się, że są to elementy bocznego zdalnie sterowanego stanowiska nkm MG-131 (typ FD-SL-B 131/1) z samolotu Meserschmitt 210 lub 410.Jak na zdjęciu obok.Pozdrawiam - Szarubek
Szarubek Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 To nie są części samego km-u, tylko jego ruchomego stanowiska typu FD-SL-B 131/1 (FDSL - Ferngerichtete Drehring-Seiten-lafette" czyli na tyle, ile się znam odległościowo sterowane ruchome stanowisko boczne"), a to już nieco zawęża krąg, w jakim można poszukiwać. O ile mi wiadomo tylko Me-210 i Me-410 miały takie ustrojstwo. Miejsce jego zabudowy zaznaczyłem na rysunku.Pozdrawiam - Szarubek
fanatyk6 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Witam,wczoraj udało mi się znaleźc kilka kolejnych części tego samego samolotu. Może komuś uda się rozpoznać ich miejsce, przeznaczenie. Dziekuję z góry, a oto fotki:
fanatyk6 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 Dzięki Szarubek w końcu dokopałem się w necie, że to o te samoloty chodzi. Co wiecej w mojej okolicy stacjonował KG 26 wyposażony w Me 410 więc tajemnica rozwiązana...Pozdrawiam
Pytanie
fanatyk6
Witam,
Proszę o pomoc w identyfikacji części samolotu. Z jakiej maszyny mogą pochodzić? Samolot prawdopodobnie rozbił sie w '45 roku więc raczej nie jest to maszyna z początkowego okresu wojny.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.