Mirkoni Napisano 25 Kwiecień 2007 Autor Napisano 25 Kwiecień 2007 Witam serdecznie.Po lekturze postów na temat wykrywaczy zgłupiałem" zupełnie.Jestem początkujący, chcę szukać monet, odznaczeń i innych kolorków.Zależy mi na zasięgu, i nie chcę kopać złomu.Prostota w obsłudze też wskazana.Ważna sprawa - gdzie są produkowane Tesoro ( czy nie przypadkiem w Chinach).Proszę o podpowiedź.Proszę również aganiaczy" aby mój post pozostawili w spokoju.Ważne są dla mnie tylko wskazówki nabyte w drodze doświadczeń przez poszukiwaczy.Pozdrawiam serdecznieMirkoni
beaviso Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Tesoro - fabryka w Prescott, ArizonaMade in USA (by białasy, żółtki, czarnuchy ;)
zyzio_kopaczka Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Co do elektroniki - to z reguły każdy ma jakieś tam własne obserwacje i czasami się one zupełnie wykluczają, ale za to ja mogę zdecydowanie powiedzieć jedno - Rutus ma niesamowity zasięg. Większy niż Tesoro. Pzdr!
Igomas Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Rutus ma niesamowity zasięg. Większy niż Tesoro"Mozliwe,ale na zelazna militarke. Co do monet bym sie poklocil...
wicja1 Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Jeżeli kolorki to zdecydowanie Tesoro.Jeżli czasami naprawdę głęboki zakopik to Solaris.Tesoro to rodowite made in USA".Jakość wykonania bardzo dobra,zwłaszcza rodziny uMax.Pozdrawiam,wicja1.
matiin Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Czesc.Powiem ci tak: jeżeli drobnica to tesoro a militarka to lepiej solaris. Ja wcześniej chodziłem na Ultrze II i nie narzekałem ale chodziłem i na pola, szlaki i lasy. Jedyną wadą Rutusów to dyskryminacja, czasami nie wiadomo o co chodzi. Czy to kolor czy stal. Od roku mam Cibole i jestem szczęsliwy :) Dyskryminacja bardzo dobra, zasięgi też. Na militarke robie wypady i też jest OK. Jak coś więcej chcesz wiedzieć to chętnie pomoge (sam miałem kiedys podobne dylematy).Pozdrawiam.
Mirkoni Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Napisano 26 Kwiecień 2007 Dzięki matiin - wicja1 - Igomas Gdynia za podpowiedzi.Tez bardziej chylę się w stronę Ciboli.....na temat Solarisa (nie wiem zresztą dlaczego) zauważyłem dziwną nieprzychylną nagonke na forum...hm....Pozdrawiam Was bardzo serdecznieMirkoni
Mirkoni Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Napisano 26 Kwiecień 2007 Dzięki beaviso - zyzio_kopaczka.Pozdrawiam WasMirkoni
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 Mirkoni - nagonka na Solarisa bazuje na wrodzonej nienawiści niektórych do rodowitego sprzętu. Jest zupełnie nieuzasadniona, bo to dobry wykrywacz, najlepszy spośród polskich. Ja sam mam poprzednika Solarisa, czyli Rutusa First Plus, a moja partnerka Tesoro Cibolę. Zasięg w dynamice minimalnie po stronie Ciboli, choć na co dzień różnicy nie widać. Ergonomia - Tesoro. Dyskryminacja - Tesoro. Zasięg max (statyka) będzie po stronie Solarisa. Wybierasz praktycznie między większym max zasięgiem na duże przedmioty, a lepszą dyskryminacją przydatną na kolorki w Tesoro. M.
pablokp Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 Witam!Nie znam Ciboli, ale mogę Ci gorąco poradzić Solarkę. Chodzę z nią od miesiąca i dopiero się jej uczę, ale i tak sprawia wiele przyjemności. Podstawą jest dokładne zestrojenie do gruntu i nie ma problemu z dyskryminacją. Statyk jest bardzo czuły i wyciągnąłem już drobinki jakiegoś druciku z porządnego dołka:) Podejrzewam, że Cibola lepiej radzi sobie w zaśmieconym terenie bo Solarka ma trochę kłopotów i to jedyna jej wada, którą do tej pory zaobserwowałem.Pozdrawiam, Paweł
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.