Skocz do zawartości

Tesoro Tiger Shark

Dziki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam kilka pytan co do tego wykrywacza.
W jakiej klasie wykrywaczy miesci sie on zasiegowo"?
Do czego mozna go porownac? Chodzi mi o poszukiwania nad woda. Bandito? Cibola?

Jestem jego posiadaczem od niedawna, pod woda radzi sobie bardzo dobrze, natomiast na ladzie... Moze mam szczescie poprostu do plytszych znalezisk. Nawet po dostrojeniu do gruntu, jak przejezdzam w powietrzu np. monetka to zasieg jest mizernie krotki, powiedzialbym ze bardzo slaby :/

Moze to wina strojenia do gruntu? Jesli ktos korzystal z tego wykrywacza, lub innego Tesoraka, to moze moglby dac kilka rad?

Z tego co wiem Raned uzywal tego wykrywacza... Moze moglbys mnie troche naprowadzic? Chodzi o poszukiwania na ladzie...

Pozdrawiam!
Napisano
To moze ktos uzywajacy tych wykrywaczy poradzi cos krok po kroku?

Orocz tego od ponad roku uzywam Solarisa... Wiec jakies rozeznanie chyba mam.
Napisano
Oj Dziki Łosiu ...wystarczy pożądnie dostroić...skoro działa w wodzie to na powierzchni też powinien dobrze ...Beaviso w hamerykańskiej obstrukcji" jest napisane że TSh ma właściwości Bandyty II i Eldorado a to raczej dobry sprzęt. Zresztą ten akurat egzemplaż jest zmodyfikowany (w instrukcji wrzucili taką karteczkę z małą erratą i uściśleniem co do flaków TSh). Dziki Łosiu trza się poprostu spotkać i go ozruszać" u mnie przed oficjalnym wydaniem działał tak samo jak Bandyta.
Pozdro
Heruss
Napisano
No mam instrukcje, mam... Tylko wlasnie samemu dostroic chyba nie potrafie :/ Mimo, ze sie staram jak moge :P Dlatego tez na forum wypytuje :)

Heruss, tylko Ty nigdy nie masz czasu :P
Napisano
Cóz Beaviso...miałeś rację o ja głupia ci...pa pomyliłem z GOldenem...masz u mnie Faustusa oczywiscie, z przyjenością mam nadzieję że go wypijesz w naszym towarzystwie.
Pozdro
Heruss
PS. ja osobiście wolę manualne strojenie do gruntu niż jakiekolwiek ustawienia fabryczne bądź automatyczne" tak swoją drogą.
PS2. Beaviso kiedy przesiadasz się na Tesoro hehe ;>
Napisano
Heeeh, zakładam się tylko gdy jestem pewien zwycięstwa. Może być każdy inny pszeniczniak ;) Okazja nadarzy się w R.
Na Tesoro się nie przesiadam, bo po pierwsze nie mam za co, a po drugie byłoby to zwykłe gadżeciarstwo. Na czystym terenie mój RF+ idzie łeb w łeb z T., nie mam kompleksów. Chyba że na kolejnym RAD-zie znowu po dupie dostanę. Też wolałbym manual GB" niż factory preset GB" z uwagi na możliwość samodzielnej zmiany sondy na jakąś specjalizowaną. Z drugiej strony zarówno Cibola P. jak i Conquistador K. sprawują się zawsze dobrze na fabrycznym GB", nieprawdaż?

M.
Napisano
Robiłem kiedyś testy Tiger Sharka z cewką 8 w powietrzu i uzyskałem 30 cm na poj. monetę. Z cewką 10,5" powinno być więcej. Nie jest to może dużo ale też nie jest mało. Sam osobiście nie lubię kopać w wodzie zbyt głęboko bo jest sporo pozostałości po wojnie.
Do testu w powietrzu skręć Ground Balance maksymalmie w lewo, Sensivity na maksimum i discrimination na minimum.
Napisano
Ale Tiger Shark sensitivity ma w srodku puszki.
Robilem test w powietrzu teraz i wychodzi mi jakies 15-18 cm (slaby sygnal) na 2 zl.

Czy otworzyc puche i podkrecic czulosc?
Napisano
Czulosc byla ustawiona niemalze na maxa, bez wzbudzenia wykrywacza dalo sie tlyko minimlnie podkrecic. Jest troszke lepiej, ale dalej mizernie :/ Coz, pozostaje tlyko w terenie przestestowac z innym Tesorakiem. Jak dalej beda klopoty, to napisze.
Chyba, ze macie jeszcze jakies pomysly, to bardzo chetnie poslucham...
Napisano
Oczywiście wpływa, możesz ustawić standartowo aby prógł był słabo słyszalny lub zastosować superstrojenie, czyli dać go na maksimum po uprzednim dostrojeniu do gruntu. W drugim przypadku możesz kontrolować stabilność wykrywacza pokrętłem czułości.
  • 4 weeks later...
Napisano
Na testy w mule dopiero przyjdzie czas. Narazie czekam na testy porwonawcze z innymi Tesoro, bo niestety - mimo majstorwania przy galkach - dalej niz 15-20 cm na monete nie ma :/
Napisano
Jakiś czas temu robiłem testy i wyszło mi:
hełm wojskowy: 70 cm
boratynka: 18 cm w Dyskryminacji i 20 cm w All Metal
rubel Katarzyny II: 23 cm w Dyskryminacj i 30 cm w All Metal.
Napisano
Powyższe testy były przeprowadzone z cewką 20 cm. Za kilkanaście dni będę miał TS z cewką 26,5 cm to może uda mi się zdążyć ją przetestować.
  • 4 weeks later...
Napisano
Lazilem z nim kilka dni temu troche po plazy - w 3 godziny ustukalem w bilonie 35 zl :D Nie jest taki zly, ale zasiegowo slabszy od Solarki.
Natomiast jak kazdy Tesoro jest super pod wzgledem rozrozniania co jest smieciem a co nie no i precyzyjnej lokalizacji przedmiotu (co na pelnej smieci plazy jest wazne).
Juz sie powoli robi cieplo, wiec przyjdzie czas na kolejne testy, tym razem podwodne :) Zdam relacje jak cos :)

Raned, i jak tam TS z cewka 26,5cm?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie