Skocz do zawartości

Dni Ułana w Poznaniu 21-22 kwietnia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
co do samej imprezy, wielka szkoda że na inscenizację na Woli tak mało ludzi przyjechało ... ale cóż, miejsce ustronne ... zato Ci którzy dotarli mieli co podziwiać wspaniałe plenery Woli... piękna pirotechnika ... ułai ... sprzęt ciężki po obu stronach ... profesjonalni jak zawsze chopcy z Pomeranii ... żołnierze wrześniowi ... gumożujcy zza oceanu ... niemieccy spadachroniarze ... reprezentacja 7AA ... dioramy ... oj, niech żałuje ten kto tego nie widział ...

Dziękujemy organizatorom, oraz wszystkim uczestnikom inscenizacji za dobrą organizację i świetną współpracę. Poznań po raz drugi dla naszej grupy rekonstrukcyjnej okazał się areną spektakularnej i dynamicznej inscenizacji historycznej.

Marek-Pomerania 1945

Fajne te zdjęcia z linków Wielebnego :-) ogląda się je jak film klatka po klatce. Ale tyle osób fotografowało zarówno w sobotę jak i w niedzielę, a galerii zdjęć wciąż mało. Może jeszcze się doczekamy lub wyśledzimy w internecie :-)

Relacja całkiem całkiem. Trafne komentarze co do roli kawalerii w scenkach wrześniowych", ale niestety - takie były wymagania organizatora Dni Ułana" (władze Poznania) Słowo komentarza - ta grupa ze Śląska to GRH Grupa Operacyjna Śląsk" (jedyna jaka istnieje na Górnym Śląsku).

Dziękuję za słowa uznania odnośnie relacji, jej napisanie kosztowało sporo czasu, więc tym bardziej się cieszę, że ktoś to przeczytał i przynajmniej niektórym się podoba :)

Johann - ja mam maila do autora zdjęć, już wysyłam do niego pytanie o zgodę na udostępnienie go Tobie na priv (nie chcę szafować cudzymi adresami, zwłaszcza że z Panem Rafałem znamy się tylko za pośrednictwem Sieci).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie