Skocz do zawartości

Ile mozna dac za Vaquero?

toro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To wg mnie rozsądna cena za egzemplarz około 2-letni. Ciekawe dlaczego ktoś go sprzedaje, czyżby było z nim coś nie tak? Jeżeli ze strony sprzedającego nie pojawią się rozsądne argumenty, byłbym ostrożny. (Zakładam że Ty chcesz go kupić)

M.
Napisano
No wlasnie chcialbym go kupic. Pojechalbym oczywiscie osobiscie go odebrac - ale jest maly problem: dotychczas milalem tylko Jabela a to bylby pierwszy powazniejszy wykrywacz. No i jak tu sprawdzic, czy poprawnie dziala.
Czytajac posty, to zapoznanie ze sprzetem troche trwa - no i jak tu na szybko go przetestowac...?
Napisano
Nowy w Polsce kosztuje 1850 zł a nie 2 tys. i w tej cenie jest: osłona cewki (na zdjęciach widać, że ten egz. nie ma, a jest to absolutnie konieczny wydatek 55 zł), instrukcja po polsku i 2 lata gwarancji. No i jest pewność, że jest sprawny i zestrojony.
Napisano
No argumenty trafiające w sedno sprawy. Jakbym policzył koszty zwiazane z zakupem tej używki - dojazd, oslona cewki, raczej brak gwarancji - to moze lepiej nowy...Niech mi mi siądzie elektronika i jestem ugotowany.
Takie forum to jednak błogosławieństwo:)
I tak przy okazji - czy vaquero dobrze sobie radzi na terenie zaśmieconym złomem - gwożdzie, odłamki, sprężyny,garnki, jakies kątowniki itp. Teren to wywożone gruzy ze starego miasta - a w nim roznego rodzaju złom, ale można wyrwac jakis monetki, odznaki, pierścionki - widzialem jak sobie radzi Whites XLT, ale to za wysokie progi jak dla mnie.
Napisano
Jestem zwolennikiem kupowania wykrywaczy używanych, szczególnie kiedy jest w miarę tanio i wykrywacz jest mało używany i czysty lub kiedy jest to model trudno dostępny, ale zawsze trzeba się liczyć, że coś może być nie tak; wykrywacz mógł być naprawiany i nie jest zestrojony tak jak powinien.
Vaquero poradzi sobie bardzo dobrze w terenie zaśmieconym, na pewno problemem nie będą gwoździe i drobne kawałki żelaza, ale kątowniki już będą i to dla każdego wykrywacza. Jeżeli śmieci są stare, to warto sobie zadać trud i wyciągnąć wszystkie pozytywne sygnały, potem wątpliwe a nawet wybrać i usunąć z terenu wszelki złom maskujący dobre cele. Jeżeli jednak jest zbyt dużo folii, puszek po piwie, tubek od pasty, kapsli od wódki i blaszek cynkowych a dobre fanty się nie pokazują, to lepiej odpuścić.
Vaquero nie będzie gorszy w tym terenie od XLT, ale być może będzie trzeba kopać trochę więcej. Za to mogą być niespodzianki, których XLT może nie zobaczyć.
Napisano
Az tak tragicznie nie, jest. Kapsli, tubek od pasty, wodki to tego tam nie ma. Glownie rzeczy metalowe, zelazne ale nie tak, ze to lezy jedno przy drugim. Po prostu leza wysypane kupki i widac, ze jakis tam zlom jest.
Z mom Jabelem niestety nie da rady szukac - piszczy caly czas jak tylko wejde na gorke.
Wyszl mi, ze do tej ceny uzywanego musialbym jeszcze dolozyc 150zl, wiec wole nowy - to w sumie nie jest problem.
Szkoda, ze nie ma rozrozniania dzwieku w zaleznosci od metalu. No i ekranik. X-Terra 50 ma to wszystko, dodatkowo druga cewka podobno gratis. Za to Vaquero bardziej poreczny i lepszy zasieg.
Hmmm...
Napisano
Wynalazlem jeszcze Whites'a Prizm IV - ale na forum cos nie bardzo o nim sie rozmawia...
Jakies uwagi?
Zwlaszcza, jezeli chodzi o porownanie z Tesoro Vaquero.
Napisano
Prizm IV jest bardzo dobrym wykrywaczem z prostym i logicznym menu, jednak zasięg na pojedyńczą monetę w stosunku do Vaquero jest o 5 cm (7 cm na superstrojeniu) mniejszy, a cena sporo wyższa. X- Terra 50 ma zasięg bardzo zbliżony do Prizma IV, może o 1 cm lepiej, a cena też jest wyższa.
Napisano
A Prizm V lub Matrix M6? Jak maja sie do Vaquero?
Kolega usilnie mnie namawia na Whitesa ale XLT! Cena dla mnie powalająca, tym bardziej ze nie mam doswiadczenia z takimi wykrywaczami. To bedzie moj pierwszy poważniejszy wykrywacz. Tak wlasnie cos mi pasuje Vaquero (po lekturze postów) i chcialbym sie miedzy innymi dowiedziec, jak maja sie w tym temacie Whitesy - moze jednak Whites? Nie XLT ale cos takiego, jak wymienilem na poczatku - V, M6.
No i ...kurde, poradźcie cos moze...no
Napisano
Kolega nawet byl gotowy jechac za mna w okolice Bialegostoku - jestem z zachodniej czesci dolnego slaska - po uzywanego XLT. Ale, to za daleko i jak by sie okazala lipa to...:(
Napisano
Prizm V ma taki sam zasięg jak Prizm IV. Matrix 6 jest zasięgowo podobny do Vaquero z niewielką przewagą tego drugiego. Na temat XLT znajdziesz bardzo wiele na forum.
Napisano
To chyba jednak Vaquero...Chyba ze jakis uzywany niedrogi XLT i niedaleko sie pojawi
Czytalem,ze MXT tez jest calkiem, calkiem... i ma pokretla!
Jednak pokretla to jest to...mozesz sobie dostroic jak tylko chcesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie