Skocz do zawartości

solaris...

osa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Czy w solarisie jest az tak zle z dyskryminacja ?, naczytalem sie o gwozdziach pokazywanych jako kolor (moze przesada) potrzebuje wykrywacza uniwersalnego , slyszalem ze Cibola jest niezla na militarke i drobnice , co byscie poradzili bo juz sam niewiem , che poznac opinie uzytkownikow solarisa i ciboli , a moze inna propozycja sprzetu ?
Pozdrawiam
Napisano
A i jeszcze jedno czy jest mozliwosc ustawienia tak aby szukac tylko koloru i wiekszej militarki jednoczesnie?(w dukacie mozna bylo :))
Napisano
A co to znaczy większa militarka"? Jebitny kawał żelastwa? To znajdzie każdy wykrywacz. Cibolą raczej pominiesz przedmioty typu klamra stalowa, bagnet, chociaż wszystko zależy od Ciebie i Twojego sposobu ustawiania dyskryminacji.
Napisano
o to chodzi by nie lapal odlamkow , gwozdzi itd. ale zeby nie ominac bagnetu i takiej wielkosci przedmiotow , no i oczywiscie kazdy kolorek powinien byc wykryty :), co polecicie ?
Napisano
Kolego odpowiedziałeś sobie sam już w samym tytule tego wątku. Solaris to jest bardzo dobry sprzęt(Zwrócił mi sie kilkakrotnie). Jagbyś zajrzał do towarzyskiego na wątek Użytkownicy solarisa i policzył ile chodze z nim- Więcej nie miałbyś obiekcji nad jego kupnem.

Pozdrawiam
Napisano
Nie wiem w czym problem, na Solarisie już chwilę chodzę i bez problemu odrzucam dziadostwo. Masz dwie metody - albo podkręcasz dyskryminację albo chodzisz na słabszej, a najsłabszych sygnałów nie kopiesz. Bez problemu można odróżnić sygnał jaki daje bagnet czy stalowa klamra zastępcza, chociaż odłamki też będziesz czasem kopał. A kolory Rutusik drze fantastycznie. Po jakimś czasie dojdziesz do wprawy.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Mam pytanie do użytkowników solarki , sprawa taka iż jak na dynamiku go zeruje do gruntu to praktycznie nigdy nie pokazuje mi się zeby przekręcać pokrętłe w lewo bądź w prawo , praktycznie zawsze jest ok, , nie wiem czy ja coś źle robie czy poorstu rzadko się kręci pokrętłem grunt???
pozdr
tomekk
Napisano
a może miałeś wysoką trawe i do ziemi było jeszcze pare centymetrów .Zazwyczaj jak dostroje nad niska trawką a póżniej sprawdzam na gołej ziemi to pokazuje mi żeby kręcic w prawo.Jak zabardzo przekręcisz w prawo to spadnie zasięg a jak za bardzo w lewo to będzie częsciej pomrukiwał na glebe.
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeżelii chodzi o gwoździe i inne drobne zardzewiałe żelastwo, to można na słuch odrużnić.
Jeżeli jest bardzo duży silny (taki aż wykrywacz podskakuje :)) sygnał na kolor to w 80% to polmos.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie