Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o ID destrukta!

RayanPeter

Pytanie

Napisano

Witam.

Moze ktos wie co to za rewolwer? I bicia na łuseczkach.

Znalezione nad Bugiem w miejscu stacjonowania Niemieckich jednostek. Wykopałem zamknieta puszke wielkości puszki od maski przeciwgazowej i w srd. był ten skarbek i pojemniczek z nabojami do tego malenstwa ( bicia RWS 234 )i jakies papiery ( prawdopodobnie przepisy na potrawy;) Zachował sie nagłówek '' Gotujemy przepis na ... ''' Co najdziwniejsze ze w polskim jezyku???

Dzieki za odp.

Ps. że złomu nie zbieram to po foto wsio poszło do stawiku obok;)) hehe

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Moze ktos wie co to za rewolwer? I bicia na łuseczkach.

Znalezione nad Bugiem w miejscu stacjonowania Niemieckich jednostek. Wykopałem zamknieta puszke wielkości puszki od maski przeciwgazowej i w srd. był ten skarbek i pojemniczek z nabojami do tego malenstwa ( bicia RWS 234 )i jakies papiery ( prawdopodobnie przepisy na potrawy;) Zachował sie nagłówek '' Gotujemy przepis na ... ''' Co najdziwniejsze ze w polskim jezyku???

Dzieki za odp.

Ps. że złomu nie zbieram to po foto wsio poszło do stawiku obok;)) hehe

Napisano
Witam.Dwie łuski po prawej to Polskie środkowa z walcowni Norblin druga z fabryki Pocisk Rembertów.Łuska po lewej niemiecka z fabryki w mieście Polte.To tak w skrócie.pozdro.
Napisano
Większość producentów tak jak i dzisiaj biła jakieś swoje znaki i czasem nazwy firmowe lub określonego modelu .Może jak leży teraz w kryształowej wodzie to uda Ci się te literki i znaczki odcyfrować ?:)
Napisano

Dzieki wielkie;))

To moze cos z innej beczki. Wyskoczyla mi ta buteleczka prawie w tym samym miejscu. Wysokosc jakies 10 cm. No i byla z zawartoscia ;)) bezwonny przezroczysty płyn.

Co smieszniejsze, buteleczka ma zakrętke i koreczek jak od wina.
Chodzi mi o napisy ( co oznaczaja??) bo na chłopski rozum ze słownikiem wychodzi '' Świetlisty znaczek ''

Napisy w org. LICHT MARKE duże logo L I L gdzie I jest świeczka.

Denko. HINGFONG ESSENZ

thx.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie