kloki Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Witam.No właśnie. Kto szyje najlepsze kopie, które i cenowo będa zadowalać? Militaria44 mają w swojej ofercie te płaszcze za 190$, czyli niecałe 600 zł.Słyszałem, że polskie kopie mają podobna cenę, a nawet są droższe.Czy Sturm tez szyje te płaszcze? Bluzy wychodzą im bardzo dobrze, a płaszcze?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Cześć Kloki – ja co prawda mam płaszcz M40, ale człowiek, od którego go kupiłem produkuje również M36 - odezwij się do mnie na prv: himbuldon@gmail.pl to powiem Ci co i jak, żeby nie robić kryptoreklamy. Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania tej repliki – nie mogę nic jej zarzucić - w każdym detalu jest zgodna z oryginałem, więc podejrzewam, że replika płaszcza M36 też jest tak starannie wykonywana.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 panowie znów zaczynacie dziwne tematy. Pewnie ze Sturm szyje i do tego najlepsze. Tak jak bluzy M36. Fotka niżej. Cena 470 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Powiem tak – owszem, cenię sobie bardzo wysoko produkcję STURM’a, ale daleki jestem od bałwochwalczego nazywania wszystkich ich produktów najlepszymi – chyba, że bierzemy pod uwagę określony przedział cenowy.A temat wcale, moim zdaniem, nie jest dziwny – bo dlaczego nie mieli byśmy dyskutować o replikach płaszczy WH, tak jak o każdym innym elemencie niemieckiego wyposażenia z okresu II WŚ?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 A nieskromnie pochwalę się - mam oryginalny m-36 :)Niestety stan dostateczny/dobry strychowiec :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Acer – a czy mógłbyś się jeszcze bardziej pochwalić i zamieścić kilka jego fotek – dla mnie osobiście zawsze bardzo cenne są fotografie oryginałów – tylko w ten sposób można stwierdzić na ile wiernie wykonana jest replika :)Przy okazji mam tez pytanie – czy Twój płaszcz M36 wykonany był na zamówienie / prywatnie, czy jest przydziałowy?PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Jak zrobię wrzucę fotkiOkoliczności powstania płaszcza nie znam. Kolo musiał być szczupły - pod klapkami kołnierza są mini spinki, tak że rogi kołnierza można było spiąć z płaszczem w czasie noszenia płaszcza nie zapinanego w całości pod szyję. Standardowa jasna nić, widoczne pieczątki....Foty potem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 W takim razie czekam z niecierpliwością…A swoją drogą zastanawiająca sprawa z tymi mini spinkami przy kołnierzu – ciekawe czy to rozwiązanie było wprowadzone do Twojego egzemplarza fabrycznie, czy wszyte przez użytkownika. Zwłaszcza, że regulaminowo płaszcz winien być noszony przez żołnierzy i podoficerów zapięty na wszystkie guziki, stąd sposób nazwijmy to „formowania” przy wyłożeniu nie miał dla nich istotnego znaczenia.Może masz egzemplarz oficerski i jego właściciel był odznaczony Krzyżem Rycerskim EK – wtedy mógł przerobić sobie spięcie kołnierza w taki sposób by przy odpiętym i wyłożonym kołnierzu dobrze było widać to odznaczenie – dość często stosowane rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 DETER- a wiedziałeś, że At The Front miała taką usługę, jak poprawa mundurów Sturma?" ;-) Bodaj 10 USD kosztowało wprowadzenie istotnych poprawek do niemieckich bluz mundurowych [wyjątkiem jest chyba Fliegerbluza]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Przepraszam, że tak długo, ale trzeba było dojść porządku z aparatem fotograficznym.Foty mojego płaszcza M-36 : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Tu ładnie widać kolor Feldgrau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 A to te mini spinki płaszcza z klapkami kołnierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.