Skocz do zawartości

Nabici w ...Wykrywacz.

India

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

„Przekręty” z Redakcji Odkrywcy udzieliły się też na forum.
Zadałem pytanie w poście „Liczba odsłon”- Czy można zmieniać swoje posty?
Administrator forum – Bocian dał taką odpowiedź:

„Niestety nie ma możliwości edycji swoich postów. Powodowałoby to zbyt duże możliwości naruszeń. Cały wątek traciłby sens jak w np. 30 postach każdy user zmieniłby chociaż jedno zdanie. Całość nie będzie trzymać się kupy.”

Mam teraz następne pytanie jakim cudem „user” redaktor w poście powyżej zmienił treść swojego postu?
Tym bardziej że to jego pierwszy wpis na forum :)
Czyli są równi i równiejsi? Może w innych postach też cos poznikało?
Dla potwierdzenia wklejam zrzut ekranu, którego nie mogła wstawić India, tylko go zacytowała.

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
to juz dochodzi do szpiegowskich zagrywek na tym forum....
Niech kazdy kazdego inwigiluje, proponuje takze by sporów bylo coraz wiecej - idzie zima, dla wielu martwy okres, bedzie zatem co czynic.
Taka wirtualna wersja zenujacych programow typu reality ze spora domieszka show
Toper - to nie bylo w sensie doslownym do Ciebie ale do ogolnej sytuacji dominujacej wszem i wobec:-)
A tak w ogole to pozdrawiam.
Napisano
Taaaak,wrzucenie kilku granatów , niewątpliwie rozwiazałoby cały problem.Myślę iz tu India nie ma racji.Mimo iż jest wiek XXI , nie ma tu nic do rzeczy - Cel uświęca środki.
Hart
Napisano
India - nic dodać nic ująć. Punkt po punkcie, aż do nokautu.
Po takiej ripoście, gdyby, któraś z zainteresowanych osób miała klasę mogłaby tylko przyznać, że została zdruzgotana Twoimi argumentami, a przed Twoją ironią tylko pochylić czoła :-)))
Ale coś mi mówi, że będzie odwrotnie, bo teraz w niektórych hobbystycznych miesięcznikach króluje dewiza:jeśli prawda jest inna, to tym gorzej dla prawdy"
Pozdrawiam
Radek Biczak Kmicic"
Napisano
Koledzy i Koleżanki
Każdy ma prawo do wypowiedzenia swoich poglądów i temu służy to forum. Zarówno ja jak i redakcja udzieliła według swojej wiedzy i dobrej woli wyjaśnień w kwestii konkursu. Wypowiedzi koleżanki Indii i innych osób nie były przez nas cenzurowane choc wiele stwierdzen typu wrzucanie granatow łamie regulamin forum i powinno byc usunięte. Jednak gdybysmy je usuneli padlyby oskarzenia o usuwanie krytycznych glosow.
Uważam że nasze objaśnienia są wyczerpujace i jezeli ktorykolwiek czytelnik-uczestnik konkursu teraz lub w przyszlosci bedzie sie czul przez nas skrzywdzony ma wszelkie prawa dochodzic swoich racji.
Dla czytelnikow forum jeszcze tylko kilka słów wyjasnienia. Pani India Pan Kmicic Pan Landminer sa bylymi wspolpracownikami redakcji Odkrywcy.Jednak pewien czas temu nasze drogi z roznych powodow sie rozeszly i nie wspolpracuja juz z redakcja. Zdarza sie. Rozumiem ze ich wielokrotna gwaltowna krytyka naszego wydawnictwa wynika jedynie z glebokiej troski o ruch poszukiwawczy. I jesli tak wlasnie jest chwala im za to. jesli jednak kieruja sie innymi przeslankami... no coz natura ludzka jest ulomna...
Odkrywca jest finansowany z prywatnych srodkow ( jest wydawany tylko dzieki prywatnej dotacji) i jego jedynym celem jest sluzenie ruchowi poszukiwaczy i pasjonatow historii. Wiele osob pracuje w odkrywcy z wielkim poswieceniem i traktuja to jako swoj sposob na zycie. Uwazamy ze sposob jaki wybralismy do pelnienia naszej misji czyli miesiecznik, strona internetowa, sponsorowanie poszukiwan itp jest wlasciwy. Oczywiscie ze czasem popelniamy bledy lecz tylko ten co nic nie robi nie myli sie. To tyle slow wyjasnien dla osob nie znajacych sytuacji odkrywcy a czytajacych to forum.
Napisano
Mój dopisek odnośnie wrzucania granatów,jako nie mieszczący się w konwencji forum proszę usunąć - oczywiście że się nie obraże.Ale doczytałem się jednej ciekawej zwrotki i chwała Proteusowi za to iż miał odwagę cywilną ją zamieścić - cutuję Wiele osob pracuje w odkrywcy z wielkim poswieceniem i traktuja to jako swoj sposob na zycie" . Tak Adamie WIELE OSÓB pracowało i pracuje - ALE NIE WSZYSTKIE - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - a,które nie , to już Twój problem , ale chyba pora wystąpić w stroju Aleksandra i przeciąć węzeł Gordyjski.Odwagi,stanowczości i szeroko otwartych oczu . I życzenia te składam w imieniu osób naprawdę Tobie i Gazecie przyjaznych , choć traktowanych jak przeciwnicy.
Leszek Kusiak vel Hart vel Hartmann
Napisano
I jeszcze jedno - o ile się nic nie zmieniło - to Prawo tego kraju nie wymaga regulaminu w konkursie gdzie suma nagród nie przekracza 1100 zł.Ale ostatnio wszystko się zmienia , więc i to mogło też.
Leszek Kusiak - vel Hart - vel Hartmann
Napisano
szpiegowskie zagrywki na forum........
idac dalej tym tematem chcialbym tylko poinformowac bywalcow forum i czata ze wypowiedzi PRYWATNE" na czacie wcale nei sa prywatne, otoz niektorzy maja do nich wglad, bog jeden wie czy nie sa tez archiwizowane i nie moga byc pozniej wykorzystywane przeciwko nam, co dopiero mowic o naszych namiarach i wymianie informacji, jak wiadomo kto do nich pierwszy dotrze i przyslowiowe tygrysy wyrwie z ziemi

Napisano
Refleksje nasuwają się same. Odkrywca po raz któryś robi poszukiwaczy w wała. Jednak jak to zwykle bywa, ktoś tą aferę wyłapał. Tym razem w obronie nabitych w butelkę stanęła India. Mimo że wykazała się odwagą, przenikliwością, uczciwością pisząc o zaistniałych faktach. Jakiś baran (PRASOZNAWSA - buhahabuhaahaha!!!!), sympatyk, a może członek zespołu redakcyjnego zjechał ją jak psa. Wykazał że w Polsce największe maszyny poligraficzne nic nie robią, tylko czekają na dyskietki z redakcji Odkrywcy, aby wydrukować ten magazyn w circa dwie godziny.

Na domiar złego redakcja, zamiast przeprosić czytelników przechodzi do ataku. W nieskładnym bełkocie, urągając Indii próbuje uzasadnić swe działanie. Zasłania się że regulamin był w redakcji do wglądy, był też w internecie.

Co zaciekawiło szanownego i dociekliwego Gambita. Z marszu szachuje i matuje panią redaktor Kwiecińską. Mianowicie udowodnił że regulaminie konkursu ogłoszono po jego zakończeniu. Mało tego nie doszukał się go pod wskazanym adresem internetowym podanym przez redakcję w magazynie. Notabene ja też go tam nie widzę, musiał go Bocian skutecznie ukryć.

Pani Redaktor rozszalała się na forum całkowicie, myli terminy i pojęcia.
Izabel Kwiecińska zarzuca Indii brak znajomości wykładni prawa. Sama jednak ma problemy z uchwyceniem logicznego sensu ojczystej mowy, stawia tożsamość pomiędzy „przedłużeniu konkursu do końca października (Od. nr 9)”, a przesunięciem terminu ogłoszenia wyników konkursu na koniec października.

Część postów pani Isabel dotyczących pozwania do Sądu Indii, Bocian szybko wyciął, ale ślad został na przeglądarkach czytelników, co India nie zaniechała wytknąć.

Manewr Bociana zauważyli też inni. Toper poczuł się oszukany, bo jak stwierdził : niedawno poinformował go Bocian ze jest to niemożliwe. A tu okazało się że manipulacja w tekst forum jest jednak możliwa. Może i dobrze w końcu admin to admin.

Ale na to wszystko włącza się Frozzer i stwierdza że nasza prywatna korespondencja na chacie jest czytana przez uprzywilejowane osoby trzecie.

Teraz rozumie dlaczego jak niektórzy twierdzą Chatu zdechł. Nikt nie lubi jak ktoś przegląda jego prywatną korespondencje.

Jeżeli to prawda to polecam to uwadze redakcji, gdyż jest to przestępstwo karne i sprawą może zainteresować się prokuratura.

Co do ostatnich pozytywnych ocen pracy zespołu redakcyjnego Odkrywcy, przez samych jego członków to jest to trochę nie poważne. Przypomina to obecny rząd który jest zachwycony sam z siebie, nie dostrzegając ogólnej krytyki i spadku notowań. Odkrywca w swojej propagandzie sukcesu doszedł do 20000 czytelników, pewnie w pierwszym kwartale jakiś badacz od szacowania liczby czytelników poda że jest już 35000 czytelników. Jestem ciekaw jacy eksperci dokonali tego szacunku o którym wspominał PRASOZNAWCA ?

Ja natomiast widzę że gazeta coraz miej porusza ciekawych tematów, skupia się na przepisywaniu i kolarzu różnych znanych publikacji i katalogów. Odkrywca ma coraz słabsze notowania u poszukiwaczy, których już nawet nie jest wstanie przyciągnąć corocznym zlotem. Wystarczy porozmawiać o tym w środowisku, czy nawet zobaczyć ile otrzymał w tym wypadku negatywnych ocen u ludzi związanych z eksploracja od lat. Chat zdechł, na forum tendencja do zatkania fotkami z Allegro.

Co do praw autorskich i zdjęć. Proteus zapewnia że nie zostaną one wykorzystane bez zgody autorów. Czy aby na pewno ? W regulaminie forum istnieje zapis że nasze wypowiedzi stanowią „własność intelektualną autorów i nie mogą być powielane bez ich zgody poza serwisem.

W związku z czym dlaczego wypowiedzi z działu Hipotezy trafiały na łamy Odkrywcy bez zgody ich autorów ? Tam nie są już własnością autorów ? Może to jest przyczyną martwicy tego działu? Żaden już późniejszy temat tego forum hipotezy (Lubiaż ; MRU; Bursztynowa Komnata) nie maił tyle postów co Riese w ciągu jednego dnia.

Czy naprawdę redakcja jest zadowolona z swoich działań i współpracy z czytelnikami, czy odnosi sukcesy wydawnicze ? Oby nie były to takie sukcesy jak naszego rządu, który niebawem obudzi się z ręką w nocniku.

• 4 weeks later...
Napisano
konkretnie panowie. W puławach w minioy czwartek policja złapała gangstera", współpracownika muzeów,gościa Polskiego Radaia program 1, TVP 1 jednym słowem jednego z nas. Czy kestescie obojętni: tak czy nie? A może wszystko jest w porządeczku i znowu nasz świat przemilczy to wydażenie, a niektórzy krzykną z ulgą udało się, to nie ja.
Napisano
Troszkę z boku i bez emocji patrę na to wszystko ... dlaczego? Bo nie czytam Odkrywcy". dużo dużo ciekawsze jest to forum.
A dlaczego nie czytam? zadałem sobie to pytanie i szukając odpowiedzi wyciągnałem z szafy kilka pierwszych numerów Odkrywcy". Ma je ktoś jeszcze ? Niech wyjmie i przeczyta .. a potem niech weźmie jakikolwiek numer z tego roku. Ja porównałem z numerem pożyczonym od znajomego.
I wiem już dlaczego nie czytam :))))

Co do Odkrywcy ... hmm .. konkursy pomijam, bo nie wierzę a takie akcje do końca .. jak się okazuje słusznie ...
ale .. z całym szacunkiem dla braci rycerskiej, nie interesują mnie notowania mieczy, tarcz, kolczug itd. Nie interesują mnie artykuły przypominające formą książki Przymanowskiego bo treścią to mu nie dorastają nawet.
Nie interesuje mnie kolejny ogólnikowy artykuł o czymkolwiek, bo ogólników uczą na lekcjach historii i mówi o nich (nota bene w sposób fascynujący) Pan Wołoszański.

Mnie ( i mogę zaryzykowac stwierdzenie na podstawie postów na forum - że 99% innych również) interesują szcegóły, tzw. smaczki. Dlaczego łuski od MG są wgniecione na końcu i co to powodowało i dlaczego powodowało, interesują mnie hipotezy ... ale te polskie .. których ewentualnie mogłbym SZUKAĆ ..
Poza tym .. niewiem czy Odkrywca" wie ale oprócz Ziem Odzyskanych kompleksów Riese, tuneli i fabryk i Bóg jeden wie czego jeszcze istnieją jeszcze ...coprawda zwyczajowo zwane ale .. Kresy Wschodnie. Istnieje Puszcza Solska, Augustowska, Bieszczady których tajemnice i których Historia są conajmniej równie fascynujące jak podziemne fabryki Dolnego Śląska.
Pozdrawiam wszystkich .... a Odkrywcy" poprostu nie kupuję :-) szkoda czasu, za cenę jest komplet baterii do wykrywałki ... a to co mnie interesuje dowiaduję się dzięki Wam wszystkim z tego forum a nie z pisma wątpliwej jakości.
SZUKAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie