mac Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Co jak co ale od gen. Piątasa tego bym się nie spodziewał.Konferencja prasowa, dziaj (07.11.03): będziemy stosować broń o dużej sile rażenia, nie takiej jak zwykła KULA karabinowa ". :)))
Gość Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 teraz będą Polscy najemnicy stosowac pociski Dum Dum"
ms Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 czarny humor:po pierwszym trupie beda uzbrojeni w panzerfaustypo drugim ŚP - w mozdzierzepo trzecim kazdy bedzie schowany za lekka armatkapo czwartym - za ciezkim egzemplarzempo piatym - sila razenia wzrosnie do zakupionego w krajach osmego swiata pojazdu opancerzonego ktorego konstrukcja szybko przerodzi sie z papieru w bubel (ale na nasze oczekiwania wystarczy)po szostym...........
Landminer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Szczerze powiedziawszy to nie widzę tutaj nic niestosownego. Jak rozumiem użyto tego określenia podczas konferencji, która miała być przekazana szarym ludkom i tego typu stwierdzenie jest jak najbardziej na miejscu, albowiem w języku potocznym używa się właśnie zwrotu kula karabinowa a nie np. pocisk karabinowy.Ostatnio miałem przyjemność udzielać wywiadu panu redaktorowi z ................. i musiałem mu wytłumaczyć znaczenie słowa deelaboracja. Skończyło się że w artykule będzie: rozbrojone naboje :)Więcej luzu panowie! Jak wszyscy zaczną mówić językiem fachowym to nie będzie można się dogadać!Pozdrawiam.Grzegorz Franczyk Landminer"
mac Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Nie sądzę. Już są w telewizji, radiu i prasie określenia typu łodzie podwodne, helikoptery i tym podobne kule na porządku dziennym. Szef sztabu nie powinien dawać takiego przykładu. Taki człowiek pokazuje że jest adeptem sztuki wojskowej a nie generałem !! Nie usprawiedliwia go to że mówi do cywili. Jest fachowcem, hm przynajmniej powinien być, a może nie jest i całe życie przesiedział za biurkiem i w kasynie ? takie bowiem można po takiej wypowiedzi wysnuć wnioski.Pozdrawiammac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.