Perun Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Od niedawna jestem posiadaczem tego zdjęcia i nie potrafię ustalić co to za broń. Nie jest to ani Mauser, ani Gewehr, możliwe, że jakiś karabin zdobyczny. Może ktoś rozpozna co to za spluwa?Pozdrawiam!
Nowotny Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Jacenty.Postaraj się bardziej :)Może spróbuj się dowiedziec co Gew.88 miał wspólnego z Mannlicherem. Możezesz wpisac w googla np mannlicher-mauser" Myślę ze wynik zaskoczy cię tak samo jak tłok zaporowy w Gew 88:) Dowiesz się też dlaczego nie tylko rzy śrubki" są wymienne ale i cała reszta gratów.Tak czy inaczej ten karabin to system pochodzący od Gew 88.Dlaczego Mannlicher Schoenauer? Bo niejaki Otto Schoenauer był autorem magazynka który mimo ze był jednorzędowy nie wystawał poza obrys osady. Co prawda magazynka w tym ujęciu nie widać ale nie wygląda na to by broń w jakiś specjalny sposób odstawała od obojczyka tego jegomościa. Ale równie dobrze móze to być 1904 :)Acer.Nie odpowiada Ci? Nie czytaj :)
Pytanie
Perun
Od niedawna jestem posiadaczem tego zdjęcia i nie potrafię ustalić co to za broń. Nie jest to ani Mauser, ani Gewehr, możliwe, że jakiś karabin zdobyczny. Może ktoś rozpozna co to za spluwa?
Pozdrawiam!
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.