281 Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 Witam!Znaleźliśmy taki fragment akumulatora,trochę dziwny bo wyraźnie widać baterie.Może ma ktoś jakieś pomysły z jakiego to samolotu,o ile to z samolotu?Pozdr.281
sp7mfu Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 wydaje mi się, że to nie akumulatory, ale wysokonapięciowe kondensatory tzw. blokowe. Jeśli mam rację, to może to być zasilacz od jakiegoś lampowego sprzętu o wysokim napięciu - nadajnik, ekran radaru itp
Luskownik Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Jestem elektronikiem i jestem prawie(malo widac na fotce) pewien ze sa to kondesatory byc moze o jakies stacji radarowej , badz tez duzej radiostacji( element nadajnika)
281 Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Witam!Zostało to znalezione tam gdzie części samolotu,czy może to pochodzić właśnie z niego?Pozdr.281
281 Napisano 9 Kwiecień 2007 Autor Napisano 9 Kwiecień 2007 Teraz może będzie lepiej widać.Jakieś baterie.
Pytanie
281
Witam!
Znaleźliśmy taki fragment akumulatora,trochę dziwny bo wyraźnie widać baterie.Może ma ktoś jakieś pomysły z jakiego to samolotu,o ile to z samolotu?
Pozdr.281
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.