Leibht Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 Mam pytanie - co mogą oznaczać skróty W.H, M.H oraz P.M. na tej austriackiej mapie fortyfikacji Twierdzy Kraków z lat 1899-1904? Coś związanego z wioską/folwarkiem?
Leibht Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 Mam pytanie - co mogą oznaczać skróty W.H, M.H oraz P.M. na tej austriackiej mapie fortyfikacji Twierdzy Kraków z lat 1899-1904? Coś związanego z wioską/folwarkiem?
BananowyObcas Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Przepraszam, że wykopuję takiego trupa, ale są tu informacje które się przydają. To jedyny taki temat, z tego tyhpu oznaczeniami jaki znalazłem. :P Szukam skrótu Z.O. lub Z.U. (mapa dość niedokładne zeskanowana), ktoś może wie co one znaczą?
waldi169 Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 http://www.topmap.pl/legendawestrus.htmmoże to w czymś pomoże
Leibht Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Znalazłem na stronie www.mapywig.org plik z legendą do map pruskich, austriackich i rosyjskich.W.H. - Wirtshaus (gospoda)M.H. - Meierhof (folwark!)P.M. - nadal nie wiem co, ale pewnie związane z wojskiemH.H. - Herrenhaus (dwór)
pika Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Witam,P.M.-pulver magazin( magazyn prochu,amunicji)pozdr.
Pytanie
Leibht
Mam pytanie - co mogą oznaczać skróty W.H, M.H oraz P.M. na tej austriackiej mapie fortyfikacji Twierdzy Kraków z lat 1899-1904? Coś związanego z wioską/folwarkiem?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.