wojpo7 Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Mam pytanko. ostatnio znalazłem dwa odłamki bomby- jeśli ktoś może określić po zdjeciach co to była za bomba. waga tych dwóch kawałków to ok 15-20 kg, grubość ścianek to 15-18 mm. jakiej produkcji mogła być, ile pierwotnie mogła ważyć itp.
wojpo7 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Twoja fotka to chyba coś innego - u mnie ten zapalnik jest zupełnie inny - jednak nie będę się spierał. pozdrawiam
wojpo7 Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Mam pytanko. ostatnio znalazłem dwa odłamki bomby- jeśli ktoś może określić po zdjeciach co to była za bomba. waga tych dwóch kawałków to ok 15-20 kg, grubość ścianek to 15-18 mm. jakiej produkcji mogła być, ile pierwotnie mogła ważyć itp.
wojpo7 Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Dla porównania - kfelka na której stoi odłamek ma rozmiar 20 cm x 20 cm
wojpo7 Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Ktoś mi kiedyś powiedział, że może to być bomba angielska - nie wiem czy to prawda
Grzesio Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Zapalnik Egzekutora wygląda na resztkę AM lub APUW z kawałkiem gniazda. Natomiast czy ten fragment pochodzi z bomby o wagomiarze 100 czy 250 kg, to po wymiarach trudno ustalić - różnica ich średnic wynosiła tylko 4-5 cm. Zapalnika w tym kawałku nie ma, przynajmniej na zewznątz, jest tylko jego gniazdo.Sądząc z kształtu może być to np. FAB-250ck albo FAB-250scz.PzdrGrzesiu
Pytanie
wojpo7
Mam pytanko. ostatnio znalazłem dwa odłamki bomby- jeśli ktoś może określić po zdjeciach co to była za bomba. waga tych dwóch kawałków to ok 15-20 kg, grubość ścianek to 15-18 mm.
jakiej produkcji mogła być, ile pierwotnie mogła ważyć itp.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.