Łukasz Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Witam!Panie pokemon, daj wyraźne zdjęcie metki Twojego płaszcza. To, że widnieje tam liczba 1950" nie znaczy, że jest to wzór z 50 roku!Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Jest tam też kontrola jakości w kółku 13/49 (49=1949) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 13 czyli zaginiony miesiąc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam!49r.- dobry żart na dobry początek dnia. hahaha:))))) Proponuję nauczyć się czytać pieczęcie, później się wypowiadać...Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 W takim razie was nauczę Panowie:skrót: KJ 13/49KJ- kontrola jakości13- numer kontrolera!49- rok upoważnienia kontrolera! I co znawcy mądrale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Hehe...No widzisz- ROK UPOWAŻNIENIENIA kontrolera, a nie rok przybicia pieczęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam!A... i czekam na jakieś potwierdzenie Twojej tezy, że to wz.50. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Inna sprawa,że tą pieczątką można stemplować było i dwadzieścia lat. Zastanawiające te guziki...może masz rację Łukasz? Płaszcz z lat 60-tych, może 70-tych?Przepraszam, ale przynajmniej ciekawie było :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam! Nie no dyskusja jest potrzebna! Każdy się czegoś uczy!!! Osobiście bardzo lubię wymieniać doświadczenia, informacje- chociaż czasem jestem może zbyt ostry i ordynarny. Nie masz za co przepraszać.A odnośnie stempli chciałbym jeszcze pogadać. Odezwij się na moje gadu: 792152.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Dobra, ale wieczorem. :-)Nadal zastanawia mnie to 1950. Jeśli to np. cena, to chyba byłby cholernie drogi płaszcz? 1965 rok – z okazji 1000-lecia państwa polskiego wyemitowano nowy banknot1000-złotowy z wizerunkiem Mikołaja Kopernika, projektu Juliana Pałki i Henryka Tomaszewskiego"- to taki z białym kółkiem. To była kupa kasy!!! Nawet póżniejszy banknot 1000 zł z Kopernikiem był dużą kasą! Może ktoś starszy ode mnie (ja-niecała 40-tka na karku)ustosunkować się do takiej ewentualnie wartości? Możliwe że tak kosztowałby? A zresztą płaszcza chyba nie kupił w supersamie, to po co cena? Ewidencyjna? Ciekawa sprawa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Witam!:-)Płaszcz sukienny wz.48 przeznaczony dla jednostek Służby Polsce, cena 450zł. Cena nabita amarantowym tuszem na podszewce w okolicach wieszaka. Może później była jakaś inflacja pieniądza?Szczerze mówiąc nie wiem... Mnie w 87roku urodzili (wz.87 hehe). :-)Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 HitBoy 64! siekierka składana to ZSRR, do tego jeszcze jest łopatka ( lata 80-te), pozdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 6 Kwiecień 2007 Share Napisano 6 Kwiecień 2007 Łukasz- odezwij się na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Proszę tłumaczy z j niemieckiegohttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=444155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.