axmann Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 witamjestem nowicjuszem i posiadaczem ace 150po pierwszym wyjsciu w pole mam garsc monetek - obecnie bite, prl i nawet 1 pesete + pare kapsli, 3 kludki, tablica rejestracyjna itp :)mam pytanie o ustawienia, mianowicie czy dobrze robie:- teren zasmiecony - jewelry, czulosc 3- zadupie - jewelry, czulosc 4prosze o poradepozdrawiam
axmann Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 zastanawiam sie nad kupnem firmowej torby do aceco sadzicie warto?
mareks Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Mam rozumieć że na czułości zostawiasz 3 lub 4 kreski od lewej ? A nie zmniejsza to zasięgu ?
igor02 Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Do mareks mowa jest o ace150 a Ty chyba piszesz o ace 250 gdzie wyglada to trochę inaczej.Pozdro
axmann Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 wlasnie mowimy o ace 150w ace 150 sa tylko 4 poziomy czuloscitorby nie kupilem bo znalazlem lepszy patent - pokrowiec na wedke - lansowany przez kilku ludzi na forum
pokemon Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 A czemu tak hałasuje? Pracujecie w słuchawkach? :-)
pokemon Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Widzę koledzy, że się nie ujawniacie?Mam takie pytania: podobno wadą ACE jest to, iż uderzając np. w kępę trawy albo potrząsając wykrywaczem piszczy.Druga sprawa że piszczy też natrafiając na gwoździe. To jak w ACE działa ta dyskryminacja?Bardzo proszę aby ktoś z posiadaczy ACE (podobno w 250 to samo) potwierdził albo rozwiał moje wątpliwości :-)
Kopi Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Witam.Łaziłem zarówno z ACE150 jak i 250 i nie zdarzyło mi się kopnąć ani jednego gwoździa - no chyba że na all metalu ale to bardziej w ramach sprawdzenia wykrywki. Wykrywacze nie wzbudzały mi się także przy puknięcich sondą np w korzenie czy kępy traw (bo chyba prze przywaliłem z całej siły). Zdarzało się to sporadycznie jeśli czułość była ustawiono za mocno jak na panujące warunki.PozdrawiamKopi
pokemon Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 No więc ustawienia jevelery 3. To znaczy że wykrywacz jest uszkodzony?
karpik Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Zgadzam się z Kopi. Nigdy acem nie wykopałem gwoździa, nie powinno być sygnału, choćby leżał na cewce".(chyba, że dany gwóźdz ma 10 cali;)Nie wzbudzał się również przy uderzeniach cewką w drzewo, a co powiedzieć o trawce. Jeżeli dzieją się takie rzeczy to sprzęt jest niesprawny, albo ktoś Ci głupot naopowiadał.Pozdro.
pokemon Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Dzięki chłopaki. Ace kupiłem synowi. Da się coś z tym zrobić? Macie jakiś pomysł?
karpik Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Próbowałeś resetować(przytrzymać Power, jak dobrze pamiętam). Jak masz gwarancje to nie ma problemu. Jak nie to http://www.proscan.gliwice.pl/.
bongo* Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 witam pracuje na tym sprzęcie i najlepsze efekty mam na 3 poziomie.u mnie również czasami szaleje przy kontakcie z traw a lub gałeziami
dominer Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Witam.Pokemon jesli chodzi o gwozdzie to nigdy nie wykopalem gwozdzia swoim garetem 250, natomisat wzbudza sie cholernie czesto wystarczy tracic kepe trawy kretowke czy wiekszego chwasta i juz masz sygnal ale nie ma z tym problemu, mozna sie z czasem wrecz przyzwyczaic.. pozdrawiam
axmann Napisano 2 Maj 2007 Autor Napisano 2 Maj 2007 witampokemon: niestety gwozdzia da sie trafic - to nie usterkaa co do wzbudzania to chyba zalezy to od gruntu - czasami wzbudzi sie po uderzeniu w trawe lub galaz ale to na czulosci 4, robisz zmiane czulosci na 3 i po klopociew ostatecznosci reset poweremogolnie jestem bardzo zadowolonynie ma nic lepszego w tym zakresie cenowympozdrawiam
pokemon Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 axmann- możesz rozwinąć pojęcie gwoździa da się trafić" bo mi wyłapuje sporo, więc powiedziałbym gwoździa nie da się nie trafić". Poza tym skąd wiesz, że jakikolwiek gwóźdź został ominięty? Prawdopodobnie wyciągnąłeś je wszystkie, a że teren nie był zbytnio zaśmiecony, to nie było ich za wiele. Przepraszam- może nazbyt ciągnę ten wątek, ale myślę, że temat może pomóc (rozwiać pewne wątpliwości) także innym użytkownikom Ace.
karpik Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Pokemon, axmann- na jakich w końcu ustawieniach chodzicie?Wykopywanie gwoździ w trybie jewelery(do tego częste) jest dziwne, jak nie niemożliwe. Chodziłem z ace przez 3 miesiące, w terenie bardzo zaśmieconym również i nie wyciągnełem żadnego żelaznego przedmiotu wielkości gwoździa. Chyba, że one nie są żelazne...Pozdrawiam.
pokemon Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Nie ma tu żadnej ściemy karpik. Wykrywacz po uruchomieniu-foto
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.