Louis Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 Witam, wyskoczył wczoraj taki destrukt orzełka. Zabrałem z ciekawości, bo zostawić szkoda :). Mam prośbę o identyfikację. Dla porównania na foto wczesny orzełek LWP. Po prostu różne rzeczy przychodzą mi do głowy.PozdrawiamLouis
Louis Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Napisano 3 Kwiecień 2007 Witam,pozwoliłem sobie podbić wątek do góry. Czy to resztki orzełka LWP?. Porównywałem z różnymi wzorami orłów, ale zawsze znalazłem jakieś różnice. Pozdrawiam
Łukasz Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Witam! Resztki ostatniego wz.orła- lata 80.A ten z lat 50. bardzo ładny! Pozdrawiam, ŁukaszPost został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 18:29 03-04-2007
foni1969 Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Witam.Prawdopodobnie jest to orzeł Legionów Piłsudzkiego.Był bez korony.Pozdrawiam
danieloff Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 foni1969 - on nawet nie leżał obok orzełka legionowego, to zwykły orzełek LWP z lat 80-ych.
Louis Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Napisano 3 Kwiecień 2007 Dziękuję za wszystkie sugestie.Zmyliło mnie trochę, że wyszedł ze sporą ilością drobiazgów z walk w 1944r. Pozdrawiam
Pytanie
Louis
Witam, wyskoczył wczoraj taki destrukt orzełka. Zabrałem z ciekawości, bo zostawić szkoda :). Mam prośbę o identyfikację. Dla porównania na foto wczesny orzełek LWP.
Po prostu różne rzeczy przychodzą mi do głowy.
Pozdrawiam
Louis
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.