Skocz do zawartości

Czołgi u prywaciarzy

Gość killroy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Interesują mnie wszelkie wiadomości na temat sprzętu pancernego z II wojny światowej znajdującego się w rękach polskich kolekcjonerów. Byłbym niezmiernie wdzięczny z wszelkie informacje.

Pozdrawiam!!!!
Napisano
Salve,

Hmmm wydaje mi sie, ze podajac taka informacje odkrywalo sie by pewne karty, ktorymi nie do konca mozna sie chwalic.
Sadzac po liczbie oslon - nikt sie raczej nie bedzie kwapil...

Z szacunkiem

Gandalf de Grey
Napisano
Zabawny post
Liczba odsłon w czasie jednej doby świadczy o dużym zainteresowniu

pozdrawiam
Henryk Gralec
Napisano
W sumie chciałbym wiedzieć co jest u nas, oczywiście bez nazwisk, adresów itp. po prostu co mniej więcej jest (nie znam nikogo ze sprzętem a chciałbym wiedzieć, czego nie widzę ;) )
Napisano
Definicja prywaciarza" z lat pięćdziesiątych ub. stulecia:

Hiena żerująca na przedstawicielach ludu pracującego miast i wsi, bezczelne indywiduum dorabiające się krzywdą i kosztem tegoż ludu pracującego, dalej w/g wyobraźni lub przeczytać jedno przemówienie tow. I Sekretarza ( dla młodzieży wyjaśnienie: to taki substytut głowy państwa" z tegoż okresu ).

Przykłady:
piekarz zarabiający na chlebie i bułkach, sklepikarz na sprzedaży marmolady na deka, mechanik samochodowy na naprawach tłumika przy Warszawie ( inne części były tylko w Motozbycie).

W/g kllcośtam" dzisiejszy prywaciarz" to....
no właśnie kto?
Ja się już powoli zaczynam domyślać kto...

pozdrowienia dla wszystkich na forum, nie tylko prywaciarzy
Henryk Gralec
Napisano
Następne pytanie będzie o książki u paskarzy lub o hełmy u krwiopijców itd , itp . A potem postulat by czynnik społeczny odebrał wszystko prywaciarzom,paskarzom i krwiopijcom i przekazał .................... czynnikowi społecznemu.
Hart
A potem tylko jak napisał Daukszewicz :)))))))))))))))
Gdy w twoje drzwi zapuka wróg
Ty weź siekierę,piłę,strug
i wszystko to oddaj wrogowi
i niech sam sobie trumne zrobi
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Napisano
Guten morgen Krasnoludken,
Krwiopijca składa na siebie donos, że ma w posiadaniu niemiecki hełm wz. Urinetopf wyprodukowany w Lübeck w firmie Scheissdeckel. Nie odbierajcie mi go ...:))))):PPPPPP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie