waz4 Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 nazrazie wszystko.Owocnej niedzieli.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 dzisiaj trafilem stary stryszek.Troszke udalo mi sie wyszarpac.Troche butelek i szkla od lamp naftowych.Razem jakies 20 sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 I od latarek szkielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Byly tez jakies stare zdjecia.Dziwne ze ludzie zostawiaja rodzinne pamiatki na pastwe muszy...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Priwiet waz4.Obejrzałem uważnie Twoje zdjęcia i w oko wpadły mi 2 tj.karabin Mosin z zamkiem i jakaś komora zamkowa.Piszesz że to zakopałeś.Rozumiem.Napewno obawiasz się i przestrzegasz ustawy o broni... itp. itd. etc. etc.Ale proszę wytłumacz mi dwie rzeczy.1.Dlaczego tę broń przyniosłeś do swojego lub czyjegoś domu narażając siebie lub innych na dziwne odwiedziny" bo patrząc na tło zdjęcia ewidentnie widać że nie jest zrobione w lesie.Możesz się wytłumaczyć że miałeś w aucie jakąś płachtę" i podłożyłeś dla uzyskania lepszego kontrastu zdjęcia.To się da wytłumaczyć".2.Dalej myśląc logicznie, jeżeli wykopałem przedmiot za którego posiadanie grozi mi do 8 lat więzienia,staram się jak najszybciej go pozbyć,a więc zakopać odrazu spowrotem.Więc wytłumacz mi po jaką cholerę żeś go piaskował lub czyścił chemicznie bo to ewidentnie widać.i tej renowacji już się nie da wytłumaczyć.3.Napewno nie znałeś ustawy o broni,lub o niej nie słyszałeś,dowiedziałeś się o tym od znajomego.Wystraszyłeś się i pojechałeś do lasu to zakopać.To nie jest wytłumaczenie,nieznajomość prawa szkodzi.W ICH rozumowaniu to poprostu ukryłeś.Zapewniam Cię że smutni panowie którzy siedzą przed monitorami i inwigilują Nasze środowisko są cytate,pisate i kumate".To nie są debile z przed 25 lat gdzie karierę naukową zakończyli na szkole podstawowej.Waz4,zapewniam Cię że mój post nie jest żadną formą ataku na Twoją osobę.Napisałem to ku rozwadze innych forumowiczów którzy będą to czytać.Jeżeli w jakiś sposób Cię uraziłem to bardzo przepraszam.Ogólnie kolekcję masz super i nie jeden z nas może Ci pozazdrościć.Na zdjęciu z opisem świerzyzna" z lewej strony masz kilka ramion wag.Nie chciałbyś odsprzedać 1 szt z największymi wrzerami ?Pozdrowaśki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Waz4 odczytaj e-mail....!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Witaj traper6.Nie uraziles mnie.Tak jak myslisz nie posiadam przedmitow ktore nie sa zgodne z ustawa.Co do tych amion"to jest kilka sztuk tego.Tylko musze cie rozczarowac bo z wazeniem to ma malo wspolnego:)Ale jak cos to moge Ci cos odlozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warwick Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 witajcie,waz4 mam do Ciebie pytanie:co to jest na Twoim zdjęciu które wkleiłem chodzi mi o przdmioty po lewej za czerwoną kreskącześci uprzęży ??pytam bo wytargałem ostanio dwa takie elementy i zostawiłem je w lesie nie widząc co to jest a mając podjrzenie ze to właśnie elementy zaprzęgu... a może to coś ciekawszego ... :)oświeć mnie proszę :)pozdr.warwick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warwick Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 kurna poprzednio nie załadowałem zdjęcia - teraz jest :)pozdr.warwick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Witam serdecznie.jestes blisko warwick.To czesc zaprzegu.Trafilem tego razem z 15 sztuk.raczej wartosc historyczna.Pozdrawiaqm.Dzieki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Priwiet. waz4 sprawdź swoją pocztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Ja z kolei mam pytanie co to za przedmiot?Wytargałem takie cos ostatnio. Jakich uchwyt?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warwick Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 dzięki waz4 za odpowiedzwięc moje częsci uprzęży zostaną w lesie - napewno bardziej ucieszą następne pokolenie poszukiwaczy niech sobie też coś znajdą ... :)pozdr.warwick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 warwick - to stalowy stelaz do juków carskich :)Sirpiotr - a to z kolei jest łęk od siodła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Witam.Potwierdzam dokladnie slowa Frozzera.Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Kolejna kupka.Juz ok 100.tez ciesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 taka blacha na carskiej miejscowce wyszla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 No i medalik srebrny.Malenki ale ladnie zapikal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 pojemniczek po mydle z bardzo starej chatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2007 I militarna laska na dobranoc.Dopiero obmylem dzisiejsze fanty.jutro popstrykam.kilka monetek i inne cosie.pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Wracajac z pracy wyczailem rolnika na polu.Zmagal sie ze stara laka swoim Ursusem.Zagadnalem czy mozna pochodzic troszke.Wyciagam sprzet z samochodu i jazda.Poczciwy Pan Wiesia oczywiscie wypytal o zasade dzialania tejlancy".Nawet troche pochodzil sobie:)Poczatek nie byl zachwycajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Jakas swabska" blaszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Lyzki Pan Wiesio twierdzi ze to po jego dziadku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Moj pomocnik nie byl zachwycony trafieniami i zajal sie dalej robota.Moze i lepiej.Piekny carski mosiezny dzwonek.Ladnie opisany scsem.Zona zbiera takie dziwolagi.Bardziej zadowolona niz z zakupow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz4 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Przenioslem sie kawalek dalej.Pierwsze 2 i podniecony bylem ze....Przy 8 juz nie liczylem.Sam sie zdziwilem.Byly na takim kawalku moze ze 3 ary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.