dunaj65 Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 WitamProszę o identyfikację łusek i bić znalezione były w jednym miejscu. Obok jest uszkodzony Mauser także z tego miejsca.Pozdrawiam dunaj65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunaj65 Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro5 Posted March 24, 2007 Share Posted March 24, 2007 WitamTe 4 z lewej to holenderskie 6,5x54R Mannlicher, kolejna to łuska z naboju mysliwskiego (współczesna), a łuska 7,92x57 to produkcja jugosłowiańska.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunaj65 Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 Witam ponownie,Czy rozpoznał Pan po wyglądzie czy po biciach, jeżeli po biciach proszę o ewentualny link do tego rodzaju znalezisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro5 Posted March 24, 2007 Share Posted March 24, 2007 WitamI po tym i po tymHolandia - http://www.luski.poszukiwania.pl/index.php?action=luski&top=holandia&pokaz=holandia1Jugosławia - http://www.luski.poszukiwania.pl/index.php?action=luski&top=jugo&pokaz=jugo1Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunaj65 Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 Witam ponownie,Powiem Panu, że mam dość dziwne miejsce, bo tydzień temu w tym samym miejscu znalazłem 3 łuski od Mausera z 38r (Hiszpania) dziś to 4 Mannlichery (Holandia) i 1 Mauser (Jugosławia) dość dziwne. Ponieważ w mojej miejscowości Słupsku (STOLP), nigdy nie było żadnej wojny, a miasto zdobyte było bez wystrzału. A tu proszę zachodnie łuski… to naprawdę dziwne.Pozdrawiam dunaj65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dunaj65
Witam
Proszę o identyfikację łusek i bić znalezione były w jednym miejscu. Obok jest uszkodzony Mauser także z tego miejsca.
Pozdrawiam dunaj65
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.