e g z e k u t o r Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 witam, mam łuskę od niemieckiej rakietnicy, czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943czy był to rok produkcji, czy data wazności ?tyłek łuski malowany cały na czarno,jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
e g z e k u t o r Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 witam, mam łuskę od niemieckiej rakietnicy, czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943czy był to rok produkcji, czy data wazności ?tyłek łuski malowany cały na czarno,jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
Walwuch Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Co do tej daty, to oznacza ona datę produkcji - w tym przypadku czerwiec 1943. A jeśli chodzi o kolor to oznaczał zawsze kolor racy, jednak coś mi tu się nie zgadza, bezsensem byłoby wystrzelenie czarnej racy w nocy :)
Darek419 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 http://www.germanmilitaria.com/Heer/19Flare.html
Question
e g z e k u t o r
czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943
czy był to rok produkcji, czy data wazności ?
tyłek łuski malowany cały na czarno,
jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,
prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.