e g z e k u t o r Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 witam, mam łuskę od niemieckiej rakietnicy, czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943czy był to rok produkcji, czy data wazności ?tyłek łuski malowany cały na czarno,jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
e g z e k u t o r Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 witam, mam łuskę od niemieckiej rakietnicy, czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943czy był to rok produkcji, czy data wazności ?tyłek łuski malowany cały na czarno,jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
Walwuch Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Co do tej daty, to oznacza ona datę produkcji - w tym przypadku czerwiec 1943. A jeśli chodzi o kolor to oznaczał zawsze kolor racy, jednak coś mi tu się nie zgadza, bezsensem byłoby wystrzelenie czarnej racy w nocy :)
Darek419 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 http://www.germanmilitaria.com/Heer/19Flare.html
Pytanie
e g z e k u t o r
czy ktoś wie, co oznaczały napisy na boku łuski np. 6.1943
czy był to rok produkcji, czy data wazności ?
tyłek łuski malowany cały na czarno,
jakiego koloru mógł być sygnał świetlny z tej łuski,
prosze o pomoc, za sugestie dzięki :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.