Witam Posiadam w swoich skromnych zbiorach miedzy innymi taki oto bagnet, jak na zdjęciu obok (mam nadzieję, że załadowało sie i zdjęcie i jest widoczne). Myśle, ze jest to jugosłowiański skracany bagnet do mausera, rozmiarowo (długość) jest identyczny z perkunem wz 24. I teraz mam prośbę do Was, czy możecie podać mi jaką ten bagnet miał długośc przed skróceniem, czy skracanie odbywało się w epoce, ile może ten bagnet mieć lat i o ile jest to możliwe ile może być wart teraz ten bagnet. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Question
dziedzio
Witam
Posiadam w swoich skromnych zbiorach miedzy innymi taki oto bagnet, jak na zdjęciu obok (mam nadzieję, że załadowało sie i zdjęcie i jest widoczne). Myśle, ze jest to jugosłowiański skracany bagnet do mausera, rozmiarowo (długość) jest identyczny z perkunem wz 24. I teraz mam prośbę do Was, czy możecie podać mi jaką ten bagnet miał długośc przed skróceniem, czy skracanie odbywało się w epoce, ile może ten bagnet mieć lat i o ile jest to możliwe ile może być wart teraz ten bagnet. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.